Povežite se s nama

Sport

Dobre igre i sudjelovanje na kampu reprezentativnih kandidata

Objavljeno:

- dana

TENIS

Nakon što je Lara Hraščanec protekli mjesec osvojila 2. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i 1. mjesto u igri parova na Grillovom memorijalu u Zagrebu, jednom od najcjenjenijih hrvatskih turnira, jedanaestogodišnja članica TK Varaždin 1181 je nastavila niz odličnih rezultata i na otvorenom Prvenstvu Hrvatske održanom u organizaciji TK Franjo Punčec u Čakovcu od 16.do 21. svibnja.

 

Nositeljica

Lara je odličnom igrom uspjela osvojiti izvrsno 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i 2. mjesto u igri parova s artnericom Korneliom Hunčak iz Kastva, ponovivši time rezultate ostvarene na zimskom dvoranskom Prvenstvu Hrvatske i potvrdivši da kvalitetom spada u sam vrh hrvatskih tenisačica do 12 godina.
U jakoj konkurenciji najboljih tenisačica u tom uzrastu, Hraščanec je bila postavljena za 3. nositeljicu te je pobjeđivala redom Mateu Biondić (TK Opatija) 6:1 6:1, Lanu Čačulović (TK San Spin) 6:3 6:0 te Luciju Ćirić-Bagarić (TK Dubrovnik) 6:1 6:0. U polufinalu je zaustavljena od partnerice u igri parova i nove državne prvakinje Kornelie Hunčak (TK Kastav) 6:0 6:0.
U igri parova Hraščanec i Hunčak su do finala stigle pobjedama protiv Angeline Kuss (TK Top Spin) i Maxime Lux (TK Terra) 6:0 6:2, Dore Kos (TK Prečko) i Klare Vukičević (TK Pomak) 3:6 6:0 10:5 te Marijane Majetić i Klare Perinović (obje iz TK Victoria) 6:4 6:1. U finalu su u neizvjesnom meču izgubile od para Antonia Ružić (TK Franjo Punčec) i Lucija Ćirić-Bagarić (TK Dubrovnik) 6:3 5:7 10:4.

Reprezentacija

TK Varaždin 1181 na državnom prvenstvu su još predstavljali Lucija Mišak, Korina Jergan, Denis Adlašić, Borna Jagetić ali oni su zaustavljeni u kvalifikacijama te Stjepan Ivanek koji je zaustavljen u 2. kolu glavnog turnira.
U klubu se sa zadovoljstvom ističu ostvareni rezultati i napominje se da su po broju igrača koji su sudjelovali na prvenstvu jedan od najzastupljenijih klubova u Hrvatskoj što je posljedica sustavnog rada s mlađim uzrasnim kategorijama.
Valja također napomenuti da su Lara Hraščanec i Max Kostić-Ferček 23. i 24. travnja sudjelovali na pozivnom trening kampu kandidata reprezentativnih selekcija mlađih dobnih skupina pod vodstvom Gorana Ivaniševića i izbornika i trenera HTS-a za koji su dobili poziv temeljem ostvarenih rezultata i plasmana na rang ljestvicama HTS-a.

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje