Povežite se s nama

Sport

Donosimo TOP 5 događaja koji su obilježili varaždinski sport

Objavljeno:

- dana

Godina 2017. bila je vrlo uspješna za mnoge sportaše, a mi smo izdvojili pet najvećih uspjeha sportaša iz Varaždinske županije.

NK Varaždin plasirao se u 2. HNL i osvojio međunarodni turnir u Kini

Nogometni klub Varaždina ušao je u 2. HNL. Varaždinci su prošlu sezonu završili na drugom mjestu 3. HNL Istok, a budući da Međimurje nije dobilo licencu, Varaždinci su postali drugoligaši. U novoj sezoni varaždinski drugoligaš se pojačao. Nakon pet kola i lošijih rezultata otišao je trener Zoran Kastel, zamijenio ga je Mario Kovačević. NK Varaždin polusezonu završio je na petom mjestu Lige, ali ambicije su da se proba uhvatiti vrh. Također varaždinski nogometaši u prosincu su bili na kineskoj turneji gdje su osvojili prvo mjesto na međunarodnom turniru Yunnan International.

Zlatko Dalić izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Nakon smjene Ante Čačića početkom srpnja na čelo hrvatske nogometne reprezentacije sjeo je varaždinski trener Zlatko Dalić. Dalić je svoju trenersku karijeru započeo u Varteksu, a kasnije je vodio Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, saudijske momčadi Al Faisaly i Al Hilal, a posljednji angažman imao je u Al Ainu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojim je prošle sezone igrao u finalu Azijske lige prvaka. Dalić je s Vatrenima uspio izboriti dodatne kvalifikacije pobjedom protiv Ukrajine, a zatim su Vatreni bili bolji od Grčke s ukupnih 4:1. Na prvenstvu svijeta u Rusiji Hrvatska će biti u skupini s Nigerijom, Argentinom i Islandom.

Odlična sezona Sare Kolak

Odlična sezona je iza Ludbrežanke Sare Kolak. Olimpijska pobjednica krajem svibnja osvojila ja treće mjesto u američkom Eugenu na mitingu Dijamantne lige, da bi pobijedila 6. srpnja na mitingu Dijamantne lige u Lausannei. Do tog je uspjeha stigla s novim hrvatskim rekordom od 68.43 metara. Potom je osvojila drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Londonu, a na Svjetskom prvenstvu također u Londonu je osvojila četvrto mjesto. Na završnom natjecanju Dijamantne lige u Zürichu bila je treća, a za kraj je na zagrebačkom Hanžeku uzela drugo mjesto.

Rukometni spektakl u Vidovcu

U dvorani Osnovne škole Vidovec pred 1.000 gledatelja 15. ožujka odigrana je spektakularna utakmica četvrtfinala Hrvatskog rukometnog kupa između Vidovca i Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930. Slavili su gostujući Dabrovi 30:27. Varaždinci su se tako plasirali na Final Four Hrvatskog rukometnog kupa gdje su na kraju osvojili četvrto mjesto.

Helena Dretar Karić europska prvakinja

Varaždinka Helena Dretar Karić sa Splićankom Anđelom Mužinić osvojila je u listopadu ove godine zlato na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Laškom. Mužinić i Dretar Karić osvojile su zlato pobijedivši u finalu Talijanke Michelu Brunelli i Giadu Rossi 2:0. U igri parova Hrvatice su slavile 3:2, da bi u pojedinačnom srazu Anđela Mužinić svladala Brunelli 3:0. Anđela Mužunić je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila srebro, a Helena Dretar Karić i Pavao Jozić bronce.

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje