Povežite se s nama

Sport

Favoriti prošli teže od očekivanog

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Aktualno, 36. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu ušlo je u svoju najatraktivniju fazu – prve su tri utakmice 1/16 finala seniorskog turnira odigrane, u srijedu i na Novu godinu (petak) igrat će se osmina finala, u subotu četvrtfinale…

 

 

Obilje malonogometnih uzbuđenja dolazećih dana, počevši od večeras u 18 sati. Tri su utakmice 1/16 finala već odigrane na Badnjak pa su se ranijim sudionicima osmine finala koji su izravno izborili taj plasman kao najbolji prvaci skupina prvoga kruga (krapinski ASO Ponos, međimurska Svježa jaja Vuk, trnovečki Auto Florijanić i Teatro Sokol iz Zagreba) pridružili i slovensko Grosuplje avto, zagrebački Big Bang Team i Jelena Trade iz Subotice Podravske.

 

Svo troje doduše daleko teže od očekivanog. MNK Fotex Kahli Beer je tako dva puta vodio (1:0 i 2:1) protiv pobjednika varaždinskog turnira prije tri godine Grosuplja, tek su u drugom poluvremenu Slovenci slomili otpor mladih „varteksovaca“ (bilo je na kraju 5:2). Još je više namučio Mi 2 & Baza 2 (Selnik/Ivanec) lanjskog finalista Varaždina i aktualnog finalista „Kutije“ – Big Banga, vodili su i Selničani kontra favorita, Zagrepčani su tek šest minuta prije kraja stigli do preokreta, bilo je samo 2:1 za Big Bang. Ljepotica ove faze ipak je bila utakmica Jelena Trade (poznati hakleri Kovač, Ziberi, Stojanović… pod vodstvom reprezentativnog vratara Alena Jukića) – Matteo pizzeria & Plantić Transporti (Željko Petrović, braća Kovačec, Majić, Pavić…). Sjajni Ivan Kovačec donio je lepoglavskom sastavu 2:0 već nakon 6 minuta igre, međutim uporni „Podravci“ do odmora su poravnali, a u nastavku i preokrenuli na konačnih 4:2.

 

Večeras se igra novih šest utakmica 1/16 finala seniorskog i dvije utakmice repesaža veteranskog turnira – jedna bolja od druge. Junajted Interijeri Šestak je u utakmici otvaranja favorit protiv kučanskih Iceka, međutim i to je samo na papiru. U svih sedam preostalih utakmica jako je nezahvalno prognozirati ishod, prognozerski su moguća – sva tri znaka.

 

PONEDJELJAK, 28.12.2015.

 

RASPORED UTAKMICA

18:00

1/16 (SEN) JUNAJTED INTERIJERI ŠESTAK – ICEKI & ŠD KUĆAN MAROF

18:40

1/16 (SEN) TC LEXI – CB BAZA

19:20

1/16 (SEN) PRIJATELJI – BAKA

20:00

1/16 (SEN) OPTIKA KIRALY – CB SERMAGE

20:40

Repesaž (VET) NK SRAČINEC VETERANI – BUFFET MLADOST & MP

21:20

1/16 (SEN) MIP WEYLAND – CB STEFANO

22:00

Repesaž (VET) ZABA – MNE BANFICA

22:40

1/16 (SEN) DŽANI PROMET – P & F ZAŠTITA

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje