Povežite se s nama

Sport

Fokus na petero biciklista

Objavljeno:

- dana

GRAD I SPORT

Cilj nam je osvojiti odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i plasirati se na Olimpijske igre u Japanu, istaknuli su mladi brdski biciklisti Matija Meštrić, državni prvak u ciklokrosu do 23 godine, i Stjepan Hunjak, na primanju kod gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača.

Uz bicikliste tu su bili i predsjednik njihovog Biciklističkog kluba „Maraton Kreidler“ Branimir Šafran te zamjenik i trener Branimir Štimec. Osim ovog makrociklusa, u klubu najavljuju i planove za ovu godinu – orijentiranost prema domaćem Kup natjecanju i Prvenstvu, gdje ih očekuje desetak jakih natjecanja, te nastup na vrlo jakim utrkama Kupa u Austriji.

 

Meštrić: Prvi sljedeći, a i jedini cilj ove godine, mi je uvrstiti se u top 100 biciklista svijeta

“Maraton Kreidler”

Po vrhunskim programima raditi će Matija i Josip Meštriću, Timotej Kocen, Stjepan Hunjak i jedinoj djevojci među “odabranima”, Lauri Horvat. 

S obzirom na nezavidno stanje županijskog biciklizma, Klub “Maraton Kreidler”, uz još dvadesetak članova, fokusirat će se na petero individualaca koji su odskakali u svojim dosadašnjim matičnim klubovina te su sad, iako su iz različitih županijskih područja, članovi novomarofskog kluba. Riječ je o Matiji i Josipu Meštriću, Timoteju Kocenu, Stjepanu Hunjaku i jedinoj djevojci među “odabranima”, Lauri Horvat. – Njih petero radit će po vrhunskim programima, istaknuo je trener Branimir Štimec, koji u klubu radi kao volonter, pripremajući doktorsku disertaciju. Zadnje pobjede pokazuju da je riječ o pozitivnoj inicijativi.

Godišnje potrebe kluba su oko 250 tisuća kuna, od čega velik dio „pokriva“ jedan od glavnih sponzora, „Trgovina Beciklin“ iz Preloga.

Matija Meštrić je, inače, kao član juniorske reprezentacije lanjske sezone ostvario i niz zapaženih rezultata na Europskom prvenstvu u brdskom biciklizmu.
– Vjerovao sam da se toliki uloženi trud mora isplatiti. Prvi sljedeći, a i jedini cilj ove godine, mi je uvrstiti se u top 100 biciklista svijeta, izjavio je Matija, aludirajući na strog i težak režim svakodnevnih treninga, koji uobičajeno potraju i do šest sati na dan. Članovi kluba fizičku pripremljenost održavaju i nastupom na trkačkim ligama poput Cross lige Beretinec te Brdske lige Ivančica ili pak Zimske cross lige Lužec, na kojima Meštrići nerijetko i pobjeđuju.

Godišnje potrebe – 250 tisuća kuna

Makrocilj: Odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i plasirati se na Olimpijske igre u Japanu 2020.

Zbog manjka novaca i ulaganja u biciklizam nerijetko se događa da ponajbolji domaći talenti odlaze trenirati u slovenske klubove koji ih objeručke prihvaćaju, uz odlične uvjete treniranja i financiranje svih potreba, kao i putovanja na natjecanja

Godišnje potrebe kluba su oko 250 tisuća kuna, od čega velik dio „pokriva“ jedan od glavnih sponzora, „Trgovina Beciklin“ iz Preloga. U osiguranju financijskih sredstava sudjeluje i Grad Novi Marof preko Zajednice športskih udruga, a veliku potporu u radu Kluba pružaju i roditelji natjecatelja. Primjerice, kad treba platiti put na natjecanja.

Zbog manjka novaca i ulaganja u biciklizam nerijetko se događa da ponajbolji domaći talenti odlaze trenirati u slovenske klubove koji ih objeručke prihvaćaju, uz odlične uvjete treniranja i financiranje svih potreba, kao i putovanja na natjecanja.

Gradonačelnik Siniša Jenkač čestitao je biciklistima na sportskim rezultatima, ali i predanom radu rukovodstva kluba. S obzirom na to da je i sam bio istaknuti sportaš, karatist pa potom i trener, Jenkač je naglasio da zna koliko je truda, odricanja i napora uloženo u ovakav rezultat. Poručio je članovima kluba da mogu biti uzor svojim vršnjacima te putokaz i potvrda da predani rad i ustrajnost vode do uspjeha.

– Ovako odlični rezultati motiv su i svima nama. Moj zadatak kao gradonačelnika je da se brinem za sport, kao i za sve ostale segmente u životu i funkcioniranju našeg Novog Marofa. Cilj je da pokretanjem gospodarstva i pozitivnih trendova osiguramo još više sredstava za sport, kulturu, odgoj i obrazovanje te rad udruga. Grad pomaže sport u skladu sa svojim mogućnostima, poručio je članovima kluba gradonačelnik Jenkač.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje