Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 1.500 gledatelja zabili četiri komada Varteksu i plasirali se u finale Kupa

Objavljeno:

- dana

Pokazali tko je gazda u gradu

Nogometaši Varaždina plasirali su se u finale Županijskog nogometnog kupa, svladavši u drugoj polufinalnoj utakmici Županijskog kupa gradskog rivala Varteks 4:0.

Gradski derbi na stadionu Sloboda pratilo je oko 1.500 gledatelja, a prvu priliku na utakmici imao je Varteks. U prvoj minuti nakon pogrešnog dodavanja Nikole Šafarića, napadač Varteksa Tomislav Medved pucao je s dvadesetak metara, no Dinko Gavranović, vratar Varaždina, je obranio.

U nastavku se igrala jednosmjerna utakmica, a gotovo cijelo poluvrijeme trajala je opsada gola Varteksa. U petoj minuti Domagoj Drožđek se izgurao ispred Tomislava Turkovića nabacio, a Matija Kolarić je glavom pucao preko gola.

U 15. minuta Varaždinci su poveli. Dario Jertec je nanizao dva igrača i plasirao za vodstvo. Četiri minute kasnije u solo akcije je bio Nikola Šafarić, no vratar Varteksa Saša Dreven je obranio. U 26. minuti ponovno je Jertec bio u glavnoj ulozi. Ubacio se u šesnaesterac i pogodio suprotni kut Drevenih vratiju. Do kraja prvog dijela pao je i treći pogodak. S 30 metara Drožđek je zabio eurogol u 38. minuti.

Drugi dio

Prvu pravu priliku u drugom dijelu, Varaždinci su imali u u 54. minuti kada je Ivan Antolek uposlio Drožđeka koji s pet metara pucao, no Dreven je obranio nogom. U 60. minuti Kolarić se odlično ubacio, a Jertec je rutinirano zabio za 4:0. Kasnije je inicijativa bila na strani domaćih (Varaždina) i jednu izglednu priliku vidjeli smo u 86. minuti kada je Frane Urlić pogodio desnu vratnicu vratiju Varteksa.

Varaždinci su se tako plasirali u finale Kupa gdje ih čeka Nedeljanec. Utakmice se igraju 14. i 18. lipnja.

Atmosferu s utakmice donosimo u fotogaleriji Marte Konjačić.

 

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje