Povežite se s nama

Sport

GRK Varaždin 1930 nakon poraza od PPD Zagreb u borbi za treće mjesto

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Rukometaši GRK Varaždin 1930 izbulili su polufinalnu utakmicu Kuo natjecanja protiv PPD Zagreb 35:26 (16:14). 

Rukometaši PPD Zagreba u polufinalu Kupa Hrvatske snage su odmjerili s momčadi Varaždina 1930 koja je vrlo dobro držala ritam s hrvatskim prvakom stoga se o pobjedniku odlučilo tek u drugom poluvremenu kada su Zagrebaši pojačali tempo i osigurali slavlje. 

Momčad PPD Zagreba dobro je otvorila utakmicu te je preko raspoloženih Zlatka Horvata i Stipe Mandalinić u petoj minuti povela 4:1. Post od pogodaka kod Varaždina prekida Hrvoje Batinović za 2:4, ai Zagrebaši su se nastavljali odvajati od protivnika stoga je u 15 minuti na semaforu stajalo 9:6. No, Varaždin se nije predao, pojačao je tempo i iskoristio lagani pad u redovima Zagrebaša kako bi stigao na samo pogodak zaostatka (11:12). Horvat je odveo PPD Zagreb na +3 (16:13), a da se na odmor otiđe pri 14:16 pobrinuo se Ivan Horvat. 

Uvodne minute nastavka donijele su nešto posloženiju igru Zagrebaša koji su se uspjeli odvojiti na pet pogodaka (21:16), no varaždinski Dabrovi u 40. minuti ponovno su zaprijetili te su smanjili na 20:23. Započela je tada igra pogodak za pogodak koja se zadržala sve do 53. minute dvoboja kada Luka Stepančić odvodi zagrebačke Lavove na +5 (29:25). Do kraja susreta momci Veselina Vujovića povećali su prednost na +9 (35:26) te tako osigurali finale protiv Nexea. 
Trener Varaždinaca Silvijo Ivandija ovako je prokomentirao susret: – Imali smo i problema s ozlijeđenim igračima, nije bilo ni Kuduza ni Tokića, a Sršen je dobio udarac koljenom. Tako da nismo uspjeli izdržati ritam do kraja. Očito igrači koji su ulazili pred kraj su popustili i onda se Zagreb odlijepio. Za utakmicu za treće mjesto i dalje nam je dosta igrača izvan stroja tako da ćemo vidjeti što će biti. Međutim, igramo za treće mjesto ni naš protivnik nije u puno boljoj situaciji. Dat ćemo sve od sebe i to je to.  – najavio je Ivandija. 

Kod Zagreba najefikasniji bio je Stipe Mandalinić sa šest pogodaka, po njih četiri imali su Luka Stepančić i Lovro Šprem, vratar Filip Ivić sakupio je četiri obrane, dok je mladi Arian Jović među vratnicama zaustavio deset protivničkih napada. U redovima Varaždina istaknuli su se Ivan Sršen i Hrvoje Batinović svaki s po šest zgoditaka, dok su vratari Galić-Špikić-Lončar zajedno sakupili četiri obrane. 

Polufinale Kupa Hrvatske za rukometaše: 
PPD Zagreb – Varaždin 1930 35:26 (16:14) 

PPD Zagreb: Ivić (4 obrane), Jović (10 obrana); Brozović 2, Stepančić 4, Šprem 4, Čorić, Šebetić 2, Raković 3, Horvat 3, Šušnja 3, J. Valčić 2, T. Valčić 1, Mandalinić 6, Obranović 3, Medić 1, Kovačević 1 
Trener: Veselin Vujović 

Varaždin 1930: Galić (1 obrana), Špikić (1 obrana), Lončar (2 obrane); Šipić 3, Jeftić, Horvat 4, Kontrec 3, Vincek, Sršen 6, Vidaček, Huđ 1, Batinović 6, Sršen 2, Trefil, Herman 1, Marčec 

Izvor:
Foto:

Sport

Filip Ude u finalu Europskog prvenstva u Riminiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od šestorice hrvatskih predstavnika na Europskom prvenstvu u Riminiju finala su uspjeli izboriti Tin Srbić na preči i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Ukrajinac Ilija Kovtun s ocjenom 14.600.

Posljednji od hrvatskih predstavnika danas nastupao je najstariji među njima – Filip Ude. Od početka do kraja vježba je jednostavno tekla bez pogrešaka. Izvedba je bila sjajna i zasluženo visoka ocjena – 14.766. Ude je zauzeo četvrtu poziciju.

– Izdržao sam pritisak, bilo je teško, borim se s duplo mlađim dečkima. Sa skoro 38 na leđima sam dobio tako visoku ocjenu. Napravio sam najbolju vježbu ove godine, bolju nego i na podijum treningu. Ponosan sam na sebe i sretan, nadam se da će u finalu sve ispasti onako kako treba – rekao je Ude, a piše Hrvatski gimnastički savez.

Finala po spravama slijede u petak (parter, konj s hvataljkama, karike) i subotu (preskok, ruče, preča) uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije. Prijenos u petak počinje u 17.55, a u subotu u 16.25.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama će sudjelovati pet hrvatskih reprezentativaca: na parteru će nastupiti Teo Bartolec (GK Vindija), Branimir Udovičić (GK Split) i Filip Perestegi (GK Novi Zagreb), na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar), a na preči Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar).

Nastavite čitati

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje