Povežite se s nama

Sport

Hrvatice u Varaždinu pobijedile Crnu Goru

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske u Varaždinu je u pripremnoj utakmici svladala aktualne prvakinje Europe, rukometasice Crne Gore. Hrvatice su nakon prvih 30 minuta igre vodile 11:7, dok je susret zavštio u njihovu korist 28:19.

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ove je subote poslije podne pred varaždinskom publikom u dvorani uz Dravu zaigrala u prvom međusobnom prijateljskom susretu s Crnom Gorom. Aktualne prvakinje Europe u Varaždinu su u prvom susretu poražene 19:28, dok je sljedeći susret, ali zatvorenog tipa između Hrvatske i Crne Gore na rasporedu u nedjelju ujutro.

U susret Hrvatska ulazi sigurnim pogotkom Andree Penezić da bi se njenim novim pogotkom, kao i onim Maje Zebić izabranice Vladimira Canjuge odvojile i na 3:1. Stigle su Crnogorke ubrzo nanovo na minus jedan nakon čega slijedi dobra borba na terenu varaždinske Arene. U 22. minuti Hrvatice se uspijevaju odvojiti i na tri pogotka prednosti (8:5), Crna Gora se ubrzo vraća te sustiže svoje suparnice (7:8), no rukometašice Hrvatske na predah ipak odlaze s vrlo dobrih 11:7.

Penezić odlično otvara nastavak dvoboja te odvodi svoju ekipu na 12:7, Crna Gora više nema odgovora ni rješenja za Hrvatsku koja održava stečenu prednost. Do same završnice susreta Hrvatska se odvaja i na još boljih sedam pogodaka prednosti (22:15). Na kraju Hrvatska upisuje slavlje 28:19 protiv Crne Gore.

Odlična je kod Hrvatske bila Andrea Penezić s osam pogodaka, Maja Zebić i Vesna Milanović-Litre dodale su njih po četiri, Ivana Jelčić i Marta Žderić obranile su deset lopti, dok se kod Crne Gore istaknula Marija Jovanović s četiri gola, a vratarke Barjaktarović, Vukčević i Milenković sakupile su 12 obrana.

– Normalno da sam zadovoljan nakon takvog rezultata, ali i nakon tako dobre igre. – rekao je izbornik ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga. – Prije svega se to odnosi na obranu, ako smo možda odigrali lošije koji dio napada. Dao sam priliku svima i veseli me što imamo širinu. Pvro poluvrijeme smo igrali desetak minuta bez Penezić, važno je da i nju možemo odmarati.   Pred nama je još tjedana priprema. Bazorat ćemo se u narednih devet treninga više na taktici, napadu i obrani. Malo nam „igrač više“ šteka, a i pucački dio još moramo popraviti i mislim da ćemo biti potpuno spremni za prvo kolo protiv Švedske. Analiziramo njihove utakmice i sve ćemo znati do početka prvenstva. Nadam se da ćemo imati još veću podršku i da će i druga tribina biti puna. Sada nas je bodrilo oko 1.500 gledatelja, nada se da će protiv Švedske biti duplo više i siguran sam da ćemo je dobiti.  

Pripremna utakmica, Varaždin
Hrvatska – Crna Gora 28:19 (11:7)

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje