Povežite se s nama

Sport

Imamo dovoljno širok kadar da se bez Modrića i Mandžukića možemo kvalitetno suprotstaviti Španjolcima

Objavljeno:

- dana

Naš komentator Luka Jagačić

Isto kao i na prošlom Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini posljednju utakmicu u grupi igramo sa Španjolcima. Nakon prikazane igre protiv Turske i Češke, mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu, bez obzira na snagu Španjolaca.

Kod Španjolaca nema nepoznanica. Sve redom velike zvijezde europskog nogometa i jedni od glavnih favorita za osvajanje Eura. U prve dvije utakmice bili su prilično uvjerlivi. Igrali svoj prepoznatljivi stil nogometa, imali su veliki posjed lopte, bili strpljivi i stvorili veliki broj prilika. Za očekivati je da će istrčati u istom sastavu kao i u prve dvije utakmice. U 4-3-3 formaciji sa De Geom na vratima, Juanfran-Pique-Ramos i Jordi alba u zadnjoj liniji, Fabregas-Busquets i Iniesta trojka u vezi te David Silva-Morata i Nolito kao napadačka trojka. Teško je naći slabu kariku u španjolskoj reprezentaciji jer zaista su pokriveni na svim pozicijama ekstra klasama svjetskog nogometa.

Bez Modrića i Mandžukića

Što se nas tiče, hendikepirani smo najvjerojatnije ne igranjem naših prvih violina Modrića i Mandžukića. No, koga nema bez njega se mora. Mislim da imamo dovoljno širok kadar da ih možemo kvalitetno zamijeniti. Teško je znati na što će se izbornik Čačić odlučiti da li će od početka u vatru gurnuti Kovačića koji je protiv Čeha odigrao dosta blijedu partiju, defanzivno ga gotovo da i nije bilo, a protiv Španjolaca je za očekivati da ćemo većinu vremena biti u podređenom položaju. Možda je realnija opcija da se Brozovića vrati na zadnjeg veznog koji je trkački vrlo moćan i može odraditi defanzivno dobar posao ili pak vratiti Rakitića pa iza napadača gurnuti našeg Roga koji svojom agresivnošću i dobrom duel igrom može dati puno u toj utakmici. Na mjestu isturenog napadača umjesto Mandžukića najvjerojatnije će zaigrati Kalinić. O njemu će puno ovisi igra Hrvatske jer osim što će morati odigrati dobar prvi blok, preko njega ćemo izlaziti u napad i biti će važno da izbijene lopte iz naše obrane pokuša zadržati i odložiti našim veznim igračima.

Putokaz

Sve o svemu mislim da imamo dovoljno širok kadar da se i bez Modrića i Mandžukića možemo kvalitetno suprotstaviti Španjolcima. Utakmica iz 2012. može nam poslužiti kao putokaz kako treba igrati sa Španjolcima, odgovorno i čvrsto u obrani brzo se otvarati u kontre i polukontre i mislim da kako će utakmica odmicati, ukoliko ne primimo gol ,naše će šanse za pobjedu sve više rasti. Hrvatska ima igru, naši igrači odigrali su jako dobro prve dvije utakmice puni su samopouzdanja i vjerujem kako uz podršku naših fantastičnih navijača možemo do pozitivnog rezultata. O huliganizmu ne želim ni pisati jer nisu zaslužili ni slova. Mislim da su naši igrači dovoljno mentalno jaki da ih takve stvari ne mogu pokolebati.

Izvor:
Foto: HNS – službene stranice

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Sport

Filip Ude u finalu Europskog prvenstva u Riminiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od šestorice hrvatskih predstavnika na Europskom prvenstvu u Riminiju finala su uspjeli izboriti Tin Srbić na preči i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Ukrajinac Ilija Kovtun s ocjenom 14.600.

Posljednji od hrvatskih predstavnika danas nastupao je najstariji među njima – Filip Ude. Od početka do kraja vježba je jednostavno tekla bez pogrešaka. Izvedba je bila sjajna i zasluženo visoka ocjena – 14.766. Ude je zauzeo četvrtu poziciju.

– Izdržao sam pritisak, bilo je teško, borim se s duplo mlađim dečkima. Sa skoro 38 na leđima sam dobio tako visoku ocjenu. Napravio sam najbolju vježbu ove godine, bolju nego i na podijum treningu. Ponosan sam na sebe i sretan, nadam se da će u finalu sve ispasti onako kako treba – rekao je Ude, a piše Hrvatski gimnastički savez.

Finala po spravama slijede u petak (parter, konj s hvataljkama, karike) i subotu (preskok, ruče, preča) uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije. Prijenos u petak počinje u 17.55, a u subotu u 16.25.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama će sudjelovati pet hrvatskih reprezentativaca: na parteru će nastupiti Teo Bartolec (GK Vindija), Branimir Udovičić (GK Split) i Filip Perestegi (GK Novi Zagreb), na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar), a na preči Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje