Povežite se s nama

Sport

Izabranici Ante Čačića odigrali su fantastičnu utakmicu, puno bolju nego što rezultat pokazuje

Objavljeno:

- dana

Naš komentator

Hrvatska je fantastičnim golom Luke Modrića u 41. minuti pobijedila reprezentaciju Turske na otvaranju Europskog prvenstva u Francuskoj. Izabranici Ante Čačića odigrali su fantastičnu utakmicu, puno bolju nego što rezultat pokazuje. Od samog početka utakmice Vatreni su se postavili onako kako smo priželjkivali u najavi utakmice. Uzeli su posjed lopte, kreirali prilike i stvarali puno problema turskoj obrani.

Već na samom početku utakmice u izglednoj prilici našao se Rakitić nakon njega i Brozović glavom te Badelj udarcem iz vana. S druge strane Turci su solidno parirali u prvoj polovici prvog poluvremena te stvorili zapravo i jedinu izglednu priliku za gol, udarac Tufana glavom kojeg je odlično zaustavio Subašić. Osim tog pokušaja Turci nisu stvorili gotovo ništa, naša obrana na čelu s fantastičnim Ćorlukom odigrala je gotovo savršeno. Bili su sigurni, pravovremeni, jednostavni bez puno rizika nisu dali turskim napadačima nikakve šanse. Arda Turan i Hakan Calhanoglu na koje smo upozoravali prije utakmice bili su gotovo nevidljivi što dokazuje i vrlo rana izmjena Arde Turana već u 65 minuti.

Dominacija

Naš vezni red u potpunosti je nadigrao turski. Badelj je otvorio utakmicu malo nervozno s nekoliko pogrešnih dodavanja, međutim kad je uhvatio ritam također je bio vrlo dobar. Ono što smo željeli dobiti s Badeljom u sastavu jest više slobode za Modrića i mislim da je tu Badelj u potpunosti zadovoljio. Protok lopte u veznom redu bio je vrlo dobar, brzom promjenom strane uspjeli smo izolirati Perišića 1 na 1 na krilnoj poziciji i tako smo stvarali puno nereda u turskoj obrani. Rakitić u ulozi ofenzivnog veznog snašao se jako dobro, individualni prodorima i zadnjim pasevima bio je izuzetno opasan po gol Turaka. Brozović trkački savršen, odradio je obrambeno jako dobar posao pomažući Srni i uz to uvijek stizao u završnicu i zavarao centaršuteve Perišića. Kod Mandžukića je izostao gol, ali u svom stilu dosađivao je stoperima Turaka nije im dao igrati te odlično odradio taj prvi obrambeni blok.

Dragulj

I za kraj veliki Luka Modrić. Odigrao je utakmicu za 10, diktirao tempo utakmice, bio prvi u napadu, prvi u obrani i kao šlag na tortu fantastičan pogodak koji je na kraju odlučio utakmicu. Mudri ljudi kažu da je odlika velikog igrača da čini suigrače većima od sebe. Modrić to apsolutno radi. Požrtvovnošću, trkom, pristupom i ponašanjem primjer je svakom igraču.

Kad podvučemo crtu nakon prvog kola imamo sve što smo mogli poželjeti, 3 boda, odličan dojam, samopouzdanje i optimizam kompletne nacije na čijim krilima idemo u nove pobjede!!!

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje