Povežite se s nama

Sport

Jasmin Škoranec pobjedom potvrdio status vrhunskog mladog borca

Objavljeno:

- dana

SAVATE

Pred više od 1500 gledatelja u Tuhlju na otvorenom održana je savate priredba Večer u Ringu. 

Nastupili su najbolji hrvatski savate borci te gosti iz Srbije i Slovenije. Jasmin Škoranec, FC Kovačić pobijedio je Daria Boroša iz Stubice, odlukom sudaca 2.1. U borbi za internacionalnog WKU prvaka Rene Javorić Ilić jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Mihajla Džidu iz Srbije. Profesionalni prvak Balkana u savateu Luka Lešković izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Slovenca Blaža Kožara.

Promidžba

Rezultati svih mečeva: Lovro Brezovački – Marko Barulek 0:3, Marko Vrbanec – Mario Jantolek 0:3, Krunoslav Felja – Alen Javorić Ilić 0:3, Miroslav Felja – Leon Beber 3:0, Roko Novak – Silvije Kebet 0:3, Domagoj Božić – Luka Sakač 3:0, Jasmin Škoranec – Dario Boroša 2:1, Rene Javorić Ilić – Mihajlo Đida 3:0, Marko Gospočić – Marko Gurdeljević 3:0, Luka Lešković – Blaž Kožar 1:2.Priredbu je odlično organizirao savate klub Hrvatski vuk.
– Bila je to prekrasna promiđba savate boksa i općenito borilačkog sporta. – izjavio je predsjednik Hrvatskog savate saveza i Siniša Kovačić – Savate klub Hrvatski vuk napravio je odličan posao. Savate priredba ovakvog nivoa i sa takvom produkcijom već dugo nije viđena kod nas. Uživo javljanje na radio postaje, prijenos na tv-u, plus nekoliko snimaka. Doveli smo najbolje od hrvatskog savatea i borci su opravdali svoj status. Nazočni su bili izbornici reprezentacija, tajnik saveza Željko Jarec, te načelnik općine Tuhelj Renato Ilić i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar.
Zahvaljujem se našim borcima, posebno zagorskom savate savezu i glavnim ljudima Robertu Špoljaru i Renatu Iliću (Hrvatski vuk), Darku Milošiću (Kobra, M. Bistrica), Đinu Sinkoviću (Đidara Zabok) i Srećku Zniki (Stubica boks).
Zahvaljujem našim prijateljima iz Srbije, Ronin gym na čelu sa Misom Roninom Baculovim, zatim iz Slovenije Društvo Tajskega Boksa Senovo s predstavnikom Denisom Rojom, te našem izborniku Predragu Šimuncu i njegovom klubu Šimunec gym. Najviše moram pohvaliti domaćina priredbe i glavnog organizatora Renata Ilića koji je stvarno odradio odličan posao. – naglasio je Siniša Kovačić koji ujedno vodi i FC Kovačić u Varaždinu.

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje