Povežite se s nama

Sport

Karatisti Varaždinu na jakom turniru u Zagrebu osvojili četiri medalje

Objavljeno:

- dana

Dva srebra i dvije bronce

Jedan od najjačih karate turnira u Hrvatskoj, Zagreb karate cup, imao je u subotu svoje peto izdanje koje je okupilo rekordnih 854 natjecateljica i natjecatelja iz 91 kluba iz dvanaest europskih država. Među njima bilo je i šest natjecatelja iz Karate kluba Varaždin koji su se iz Zagreba vratili s četiri medalje, dvije srebrne i isto toliko brončanih.

Enes Garibović, koji je trenutno na pripremama sa seniorskom reprezentacijom za predstojeće svjetsko prvenstvo u Linzu, došao je do bronce u kategoriji mlađih seniora do 75 kg. Enes je u borbi za broncu bio bolji od slovačkog reprezentativca Martina Fedora rezultatom 6:0. Prije toga u osmini finala bio je bolji od predstavnika BiH-a Veselka Brkića, zatim u četvrtfinalu pobjeđuje predstavnika Njemačke Robina Jolitza dok je u polufinalu poražen od predstavnika Mađarske, Gabora Harspatakija, kasnije osvajača turnira.

Do srebra je stigao Dorian Kalajdžija u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. Dorian je stigao do finala pobjedama nad domaćim predstavnikom Jurom Puce iz Croherca te slovačkim reprezentativcom Simonom Javorskym. U finalu ga je čekao još jedan slovački predstavnik, Juraj Černicky, koji je pobijedio s minimalnih 1:0.

Srebro je osvojio i Tibor Kovačić u kategoriji učenika iznad 46 kg. Nakon uvode dvije pobjede protiv Dorijana Šepića iz Metala i Tonija Čuture iz Hrvatskog dragovoljca Tibora je u finalu porazio Max Fajerbach iz zagrebačke Hercegovine. U istoj kategoriji Luka Hanžek stigao je do brončane medalje. Luka je stigao do polufinala gdje ga je pobijedio Fajerbach. Ovo je veliko ostvarenje za mladog Hanžeka koji je ubilježio prve borbe na jednom od turnira i  osvojio svoju prvu medalju.

Na turniru su nastupili i Lovro Rozman i Alen Zagorec u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg. Rozman je poražen u borbi za brončano odličje, a bolji je bio Jurica Runtas iz Samobora.  Alen je poražen u drugom kolu turnira od Filipa Ramića iz Zameta.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje