Povežite se s nama

Sport

KK Vindija osvojila međunarodni turnir

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

U Varaždinu je održan međunarodni košarkaški turnir, a trener KK Vindija Dražen Cesar komentira rezultate.

– Da se košarka polako ali sigurno vraća na velika vrata u Varaždin, pokazao je i ovaj međunarodni turnir. Odlična organizacija turnira, dobre utakmice, izvrsna atmosfera na tribinama. Na turniru su sudjelovale tri ekipe Slovenski Kranj, Lepoglava i mi.

Nakon otvaranja turnira utakmicom gdje je Kranj u uzbudljivoj utakmici pobijedio Lepoglavu s trinaest razlike, slijedile su dvije naše.

KK Vindija – KK Kranj 60:54 (8;16, 20:11, 11:12, 21:15)

Bila je vidljiva velika želja u prvih deset minuta, ali jednostavno smo sagorjeli u toj želji, bili smo u totalnom blok outu, tražili smo se, nismo imali organizaciju napada, a Kranj u prvih 3 minute je imao već 5-6 skoka u napadu i isto toliko dodatnih napada. Tako da već nakon manje od 3 minute sam pozvao time da se malo primirimo ali cijela četvrtina je bila takva, što je i razumljivo u ovoj fazi. U drugoj smo bili pravi pokazali naše pravo lice, digli agresivnost na cijeli teren, a kada je dobra obrana napad se samo nasloni na to, Nakon -8 drugu četvrtinu na krilima ekzekutora Bađuna koji je zabio u tom periodu 14 koševa uz zatvaranje reketa Kuparića dobivamo s 9 razlike i vraćamo se u igru.

Malo smo energetski pali ali smo uspjeli u trećoj zadržati egal i znali smo da u četvrtoj će iskusna ekipa koja je imala i utakmicu prije nas energetski pasti, pa smo rotacijama držali visoki ritam i uspjeli utakmicu privesti kraju.

Raduje podatak da njihov najbolji igrač Hlebec koji je zabio prvu utakmicu 42 koša, odličnom obranom Cesarca i Šanteka te uz pomoć ostalih igrača sveli ga samo na 3 koša.

KK Vindija – KK Lepoglava 75:65 (25:17, 22:23, 12:12, 16: 13)

Početak utakmice je bio kakav bi svaki trener poželio, čista suprotnost od prve utakmice,zabilo se 25 koševa , trčalo se, skakalo,  tranzicijski smo bili moćni a i napadački raznovrsni, 5 igrača se upisalo u strijelce u prvih 10 minuta , što je rezultiralo +8. U drugoj smo napadački ostali u istom ritmu, ali smo pali defanzivnom djelu.

Treća četvrtina je bila identična kao i u prvoj utakmici. U zadnju smo ušli iscrpljeni, uspjeli smo odmoriti glavne igrače na način da nije igra ni rezultat pao, pa smo imali snage za još jedan agresivan odgovor, te smo u zadnje tri minute ušli s +11, i to je bio znak da i oni igrači koji nisu igrali upišu svoje minute. Fešta je mogla početi, Čestitke svim igračima, svaki je doprinio tom uspjehu.

Moram priznati da sam pozitivno iznenađen jučerašnjom prezentacijom, igralo se dobro u oba smjera, pogotovo defanzivni dio koji nam je bio dobar i koji nam mora biti forte/primili u prosjeku 60 koševa po utakmici/, iskristalizirala se hijerarhija u momčadi uloge su podijeljene, zna se tko je radnik, tko je direktor. Turnir nam je pokazao da moramo još puno raditi, stvari na kojima moramo raditi, naglasio je Cesar.

Najbolji strijelac turnira s zabijenih 51 koša je igrač KK Vindije Mihael Bađun koji je ujedno proglašen najkorisnijim igračem turnira.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje