Povežite se s nama

Sport

Kokice stigle do desetog mjesta na završnici Prvenstva Hrvatske u Umagu

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Rukometašice Koke generacija 2004./2005. nastupile su na završnici Prvenstva Hrvatske u Umagu i osvojile su deseto mjesto.

U skupini su Kokice izgubile od Dugog Sela 15:11 i Splita 16:15 te pobijedile Buje 15:10. U daljnjem razigravanju slavile su protiv Makaranki 20:5 i Lokomotive nakon penala 26:25 (15:15). U utakmici za deveto mjesto susrele su se s Podravkom, a Koprivničanke su bile bolje rezultatom 19:11.

Riječ je o odličnom rezultatu s obzirom da je ovoj generaciji to prvo veliko natjecanje. Ekipa ima veliki potencijal i ne sumnjivo za još veći napredak i plasman u budućim natjecanjima.

Izvor:
Foto: ŽRK Koka

Sport

Tijana Korent proglašena najboljom gimnastičarkom za 2023. godinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marijo Možnik ponovo je izabran na funkciju predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza za mandat 2024.do 2028.godine, objavio je ovaj Savez.

U okviru DOBRO Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku održana je i izborna skupština HGS-a na kojoj je prisustvovalo 54 predstavnika koji su na raspolaganju imali ukupno 95 glasova. Dosadašnji predsjednik Marijo Možnik jednoglasno je izabran za novi mandat.

Bivši europski prvak i viceprvak te brončani sa Svjetskog prvenstva 2014. godine na preči bio je jedini kandidat za mjesto predsjednika HGS-a – skupština mu je jednoglasno ukazala povjerenje za još jedan mandat. Potpredsjednici Saveza su Robert Seligman i Tina Erceg Pejković, a novi Izvršni odbor uz Možnika i njegove potpredsjednike čine i Anton Kovačević, Damir Fotak, Julija Ljubančić, Nives Krošnjar i Tomislav Hodak. U Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Krističević, Petar Režić i Suzana Šop, a u disciplinske odbore Boris Čulin, Đorđe Stojšić, Irena Serdarević (Disciplinski odbor I. stupnja), Vladimir Savić, Gordana Furjan-Mandić te Jurica Suhin (Disciplinski odbor II. stupnja).

U svečanom dijelu skupštine HGS je dodijelio nagrade i plakete najuspješnijim gimnastičarima, gimnastičarkama i trenerima za 2023. godinu.

Kada je u pitanju sportska gimnastika, najboljim je proglašen Tin Srbić, a kod gimnastičarki se ovom nagradom okitila Tijana Korent. I njihovi treneri Lucijan Krce i Ričard Crnjac proglašeni su najboljima za proteklu godinu. Najuspješniji mladi gimnastičar je Marko Kenđel, a gimnastičarka Mila Prpić. U ritmičkoj gimnastici najboljom je proglašena Lana Sambol. Priznanje je dobila i njezina trenerica Nika Roberta Crevatini. Gresa Ramadani najuspješnija je mlada gimnastičarka u ovoj grani gimnastike. Robertu Seligmanu povodom oproštaja od gimnastičke karijere uručena je plaketa HGS-a za doprinos razvoju gimnastičkog sporta.

Nastavite čitati

Sport

Slaven Ivić i Patrik Grđan najbolji Prvenstvu Hrvatske u Splitu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Savate i boksačkog kluba Omega u nedjelju, 7. travnja nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u combat savate boksu u Splitu, a dvojica su stigli do zlata.

Slaven Ivić i Patrik Grđan postali su prvaci uvjerljivim pobjedama.

– Svaka čast protivnicima koji su imali hrabrosti uči im u ring i časno se boriti. Takvih je sve manje, pa su bez borbe ostali naši Valentino Florjanić, Tajana Koščak i Niko Krečak. Tradicija od 30 godina postojanja i neprekidnog rada Savate i boksački klub Omega Varaždin kluba sa vrhunskim rezultatima se nastavlja i dalje – ističu varaždinske Omege.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje