Povežite se s nama

Sport

Lađević, Karić i Štefulj zajedno imaju 135 godina i još igraju seniorski nogomet

Objavljeno:

- dana

Legende Varteksa

U Dravi iz Kuršanca pet kilometara od Varaždina igra nekoliko nogometnih legendi Varteksa. Riječ je o Branku Lađeviću, Veldinu Kariću i Danijelu Štefulju, koji u poznim godina pokazuju još nogometne magije.

Već smo pisati o tome kako Veldin Karić u dresu međimurskog trećeligaša trpa kao na traci. U samo sedam kola, nogometni vagabundo zabio je 18 golova. Osim Karića (42) za Dravu igraju još dvije legende Varteksa. Riječ je o 50-godišnjem Branku Lađeviću koji je za Varteks igrao od 1992. do 1994. godine. Tu je i legendarni Danijel Štefulj (43), koji je osim za Varteks igrao za Dinamo, Nurnberg, Međimurje i Hannover 96.

-Tri sezone smo igrali Dinamo iz Apatije, a budući da je Dinamo ušao u jedinstvenu Drugu županijsku ligu, a za nas je to ipak malo prenaporno, odučili smo se da ćemo nastaviti igrati u Dravi iz Kuršanca – rekao je Branko Lađević s 50 godina na leđima. 

Ispušni ventil

-Ovo mi je ispušni ventil nakon subotnjih utakmica na klupi Intera. Ekipa je odlična, družimo se i uživamo u nogometu – dodao je Lađević, pomoćni trener Samiru Toplaku u Interu iz Zaprešića. Rekao je kako si tempo sam dozira.

-Ipak je to najniži rang, trener nije strog i ne traži od nas nemoguće – sa smiješkom je objasnio Lađević koji ne razmišlja o kraju karijere u seniorskom nogometu.

Osim Lađevića, Štefulja i Karića, za Dravu igraju i poznati varaždinski hakler Nikica Škerbić kojem je 40 godina, Marin Mavriček star 45 godina, a sportski direktor i kapetan je Robert Herić (43), bivši igrač Varteksa, Slobode, Jadrana i Višnjika.

Kad se sve skupa zbroji, šestorica igrača Drave imaju 263 godine, što je prosjek od nešto manje 44 godine.

-Riječ je o pozitivnoj priči, a svi smo mi veliki zaljubljenici u nogomet – zaključio je Herić.

Ambicije Drave iz Kuršanca su biti među prve tri momčadi u ligi, a nakon sedam kola drže peto mjesto.

Izvor:
Foto: Facebook

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje