Povežite se s nama

Sport

Lorena Lovrić, nogometašica iz Visokog, na treninge putuje u Lepoglavu, a po noći uči za školu

Objavljeno:

- dana

POSEBNA 18-OGODIŠNJAKINJA

Zbog ljubavi prema nogometu, nije joj bilo teško punih deset mjeseci iz Viničnog u Općini Visoko gotovo svakodnevno putovati po sat i pol do Lepoglave i natrag, a onda i cijele noći učiti za školu.

Ona je Lorena Lovrić, 18-ogodišnja učenica trećeg razreda Gospodarske škole Varaždin i članica Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, koji se ove sezone natjecao u Prvoj hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi.

Na djelu smo ju vidjeli u nedjelju u Visokom, na 19. malonogometnom turniru „Zvonko Simon“, gdje je bila jedina žena u svih 14 ekipa.

Lorena napeto prati izvođenje jednaesteraca na Memorijalnom malonogometnom turniru u Visokom

 

Štoviše, Lorena je kao kapetanica predvodila ekipu Društva za sportsku rekreaciju Breznica, gdje je i počela trenirati nogomet.

– Mlada smo malonogometna ekipa, tek smo se okupili i još nismo uigrani, a budući da sam jedina žena, dečki su odlučili da ću biti kapetan. Doista su odlični i cijene me kao igračicu – rekla je 18-ogodišnjakinja.

U nogomet se zaljubila još kao djevojčica. – U selu smo se skupljali, postavili dva štapa kao gol i i igrali nogomet. Našla sam se u tom sportu – jednostavno nam objašnjava Lorena.

Počela je trenirati sa ženskom nogometnom ekipom u Varaždinu, koji joj je puno bliži od Lepoglave, no ekipa se raspala.

A onda je prošlo ljeto na Facebooku vidjela zanimljiv oglas.

– Ženski nogometni klub Lepoglava je tražio djevojke koje bi se priključile njihovoj ekipi. Javila sam se i pozvali su me na probni trening. Tada su mi rekli da će se za mene svakako naći mjesto u ekipi, a sad mi kažu da sam jedna od najčvršćih igračica. To vam je zato jer sam nogomet naučila igrati s muškima – smije se simpatična nogometašica.

Ekipi se pridružila u rujnu prošle godine i postala je njihova standardna igračica.

 

Lorena igra kao špica, na boku ili u veznom redu
 

ŽNK Lepoglava je, nažalost, ispao iz Prve hrvatske ženske nogometne lige: u odlučujućoj utakmici protiv ŽNK Marjan iz Splita izgubile su tijesno, s 3 naprema 2, pa će se u novoj sezoni natjecati u Drugoj ligi.

Lorena i u novoj školskoj godini planira redovito odlaziti na treninge u Lepoglavu.

– U Klubu su mislili da ću odustati, da sam tamo samo zato što igramo u Prvoj ligi. Ali igrat ću i dalje, jer je nogomet ono što doista volim. Ni u Drugoj ligi nam neće biti lako, jer je konkurencija jaka – ističe djevojka, koja igra na poziciji špice, na boku ili u veznom redu.
 

Ekipa Ženskog nogometnog kluba Lepoglava

Školuje se za komercijalisticu, a želja joj je studirati sportski menadžment ili kineziologiju.

Zbog toga joj ni u novoj školskoj godini neće biti teško žrtvovati slobodno vrijeme za nogomet i učenje.

 

Želja uporne i simpatične učenice Gospodarske škole Varaždin je studirati sportski menadžment ili kineziologiju

 

– Iz škole kući u Vinično dođem u 15.30 sati, malo učim i onda krećem za Lepoglavu. Kad su treninizi počinjali u 18 sati, kući sam dolazila u 21.30 sati, a kad su bili kasnije, onda oko 23 sata. Poslije toga sam učila, često i cijele noći – otkrila je uporna Lorena.

Ima i savjet za djevojke koje su poput nje zaljubljene u nogomet.

– Svima bih preporučila da igraju s dečkima, koji su puno čvršći u duelima. Zahvaljujući tome, kad djevojke dođu na teren nema nikakvog straha, a time su i manje šanse za ozljede – poručila je Lorena Lovrić.     

Izvor:
Foto: MARTA KONJAČIĆ/ŽNK LEPOGLAVA/LEPOGLAVA.NET

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje