Povežite se s nama

Sport

Lucija Skupnjak i Maja Mlakar osvojile zlatno i srebrno odličje

Objavljeno:

- dana

GIMNASTIKA

Varaždinski gimnastičatri i gimnastičarke bili su aktinvi i uspješni.

Gimnastičari i gimnastičarke Vindije, nastupili su na trećem kolu kupa države u Zagrebu, gdje je u B programu, Laura Gotić, zauzela peto mjesto,  te propustila odličje radi pada sa grede, dok su njene mlađe klupske kolegice, Lucija Skupnjak i Maja Mlakar osvojile zlatno i srebrno odličje u A programu, te ujedno po prvi puta izvodile sastave za vrhunski program.
U muškoj sportskoj gimnastici, nastupila su tri varaždinska predstavnika, u A fig programu, tako je kod kadeta, Vito Nušak osvojio treće mjesto u višeboju i prvo mjesto na parteru,dok je Teo Bartolec ,osvojio treće mjesto na tlu.
U juniorskoj konkurenciji Noa Matušin osvojio je zlato na tlu i u višebojskom plasmanu.
Gimnastičare su za natjecanje pripremali treneri Šanjek i Oskoruš, dok je u ulozi suca bio Vinko Kirinić.

MARIBOR – Šalamonov memorijal

Protekle subote i nedjelje, najbolji varaždinski gimnastičari, nastupili su na međunarodnom turniru u Mariboru.
U vrhunskom A programu,kod juniora, Noa Matušin, zauzeo je šesto mjesto u vježbi na parteru, dok su kadeti Vito Nušak i Teo Bartolec,zauzeli 14., odnosno 15. mjesto.
Vrijedi napomenuti da su sva trojca po prvi puta nastupila u najtežem programu, te za prvo međunarodno iskustvo pokazali su veliki potencijal i borbenost.
Kod juniora na konju sa hvataljkama Mateo Žugec nastupio je sa svojom novom i pojačanom vježbom, vrijednosti 15,00  te držao zlato u rukama do posljednjeg elementa saskoka, gdje je ponestalo snage te se morao na posljetku zadovoljiti četvrtim mjestom.

Slijede pripreme za državno prvenstvo mlađih dobnih kategorija, te odlazak na još dva međunarodna jaka turnira. Bit će to tuniri u Novom Sadu za kadete i juniore, te u Samoboru za gimnastičarke.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje