Povežite se s nama

Sport

Matthias Landfried – senzacionalni transfer iz Bundeslige u STK Starr

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr se pojačao novim glavnim trenerom i menadžerom iz Njemačke. Na mjesto sportskog direktora STK Starr došao je Matthias Landfried.

STK Starr uoči početka Final four natjecanja hrvatske Superlige odlučio se za pojačanje u vidu 41-godišnjeg profesionalni trenera i sportskog menadžera Matthiasa Landfrieda. On je između ostalog jedinstven po tome što je vodio tri različita kluba u europskoj Ligi prvaka.

U najjačoj europskoj stolnoteniskoj ligi, njemačkoj 1. Bundesligi TTBL, Matthias je od 2002. godine bio trener četiri kluba. Voio je Müller Würzburg TT, 1. FC Saarbrücken, TTG Munscheid-Bochumu te bio trostruki europski prvak s ekipom SV Plüderhausen. Osim toga može se pohvaliti s izvanrednim uspjesima prvak u 1. Bundesligi u doigravanju za njemačkog prvaka, njemački viceprvak, osvajač njemačkog kupa, dva puta u završnici europskog kupa, a sa Würzburgu s četvrtfinalu i sa Saarbrückenom polufinaleu europskoj Ligi prvaka. Matthias je radio i kao trener slovačke reprezentacije, te je s njima nastupao u Australiji, Južnoj Koreji, Dubaiu, Katru i mnogim zemljama u Europi.

Ovi uspjesi Matthiasa Landfrieda donijeli su mu titulu jednog od najuspješnijih i najpoznatijih stolnoteniskih  trenera u Europi.

Matthias je već  radio u Hrvatskoj, u STK Dr. Časl Zagreb s vrhunskim igračima Ryu Seung Min, Tan Ruiwu, Zeng Jia ,Tomislav Kolarek, a dio zagrebačke ekipe bili su tada i Ronald Redjep i Tomislav Japec. I ostvario zavidne rezultate na euorpskoj razini.

Kroz  sve ove aktivnosti Matthias je stekao bogato iskustvo. Trenirao je u svojim udrugama gotovo sve vrhunske stolnotenisače današnjice. Osim onih koji je već spomenuto trenirao je Andreja Gaćinu,  Adriena Matteneta, Chu Yan Leunga, Trinko Keena, Evgueni Chtchetinine, Bai Fengtiana, Thomasa Keinatha, Kim Jung Hoon i Petr Korbelu, te je radio još s igračima poput Timo Boll, Ma Lin, Vladimir Samsonov, Wang Hao, Jan-Ove Waldner, Ryu Seung Min, Jorgen Persson, Jun Mizutani, Jean-Michel Saive, Marcos Freitas, Werner Schlager, Wong Chun Ting, Dimitrij Ovtcharov i drugima.

Iako je teško za povjerovati, ali unatoč ponudama iz Francuske te njemačke Bundeslige Matthias Landfried odlučio se doći u Varaždinu, gdje je preuzeo ulogu glavnog trenera i menadžer u funkciji sportskog direktora.

Najveću ulogu u ovom transferu odigrao je “predsjednik – igrač” STK Starr Ronald Ređep, koji je još uvijek najbolji igrač hrvatske Superleague.

Koji su glavni razlozi za prihvaćanje poslovne ponude u Varaždinu?

Imao sam s Ronaldom uvijek vrlo dobar poslovni odnos. On je tijekom  godina igranja u francuskoj profesionalnoj ligi, njemačkoj  Bundesligi te u drugim zemljama postao poznata i cijenjena osoba u sportskom svijetu. Mi smo odlično surađivali i u Zagrebu u STK Dr. Časl. Sada on ima svoj vlastiti klub i već je postao poznat kao “predsjednik-igrač“. Objasnio mi je koncept kluba, cijelu filozofiju i ciljeve, te sam zaključio da je vrlo zanimljiv i da je to izazov s kojim se još nisam susreo. Otvorena je i međunarodna perspektiva. Nisam se puno premišljao. Uvijek sam sretan kad moji bivši igrači i dalje slijede moje savjete i pokušavaju uspjeti sa svojim novim klubovima. Ovo je već treći put da mi je ovako nešto ponuđeno,  ali ovaj put  je sve u potpunosti pripremljeno. Pokušat ću Ronaldu pomoći u ostvarenju njegovog sna, viziju ćemo razvijati korak po korak.

Koji su vaši prvi dojmovi u Varaždinu u vezi momčadi i uvjeta?

S tim sam zadovoljan. S Ronaldom i Tomislavon sam već bio u ekipi i sada smo ponovo u istoj ekipi i to je super. Pobijedili  smo na posljednjem gostovanju protiv Osijeka i sada smo u playoffu  s GSTK Zagreb. To neće biti lako, ali imam povjerenja u ove igrače i mislim da možemo učiniti korak dalje. Sezona je već vrlo uspješan, ali kada dođete do doigravanja, želite pobijediti, naravno.

S uvjetima sam jako zadovoljan, TTS Sportski centar, sportska infrastruktura, hotel, sve jako dobro. Naravno, još uvijek možete poboljšati neke stvari, ali mi smo tek na početku.

Iz Varaždina nosim već dobar dojam. Sviđa mi se jako dobro u ovom gradu u kojem postoji mnogo zanimljivih mjesta. Osjećam se ovdje vrlo dobro i mi ništa ne nedostaje. Ronald je osigurao savršene uvjete, tako da se mogu usredotočiti na svoj posao.

Izvor:
Foto:

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Sport

Filip Ude u finalu Europskog prvenstva u Riminiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od šestorice hrvatskih predstavnika na Europskom prvenstvu u Riminiju finala su uspjeli izboriti Tin Srbić na preči i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Ukrajinac Ilija Kovtun s ocjenom 14.600.

Posljednji od hrvatskih predstavnika danas nastupao je najstariji među njima – Filip Ude. Od početka do kraja vježba je jednostavno tekla bez pogrešaka. Izvedba je bila sjajna i zasluženo visoka ocjena – 14.766. Ude je zauzeo četvrtu poziciju.

– Izdržao sam pritisak, bilo je teško, borim se s duplo mlađim dečkima. Sa skoro 38 na leđima sam dobio tako visoku ocjenu. Napravio sam najbolju vježbu ove godine, bolju nego i na podijum treningu. Ponosan sam na sebe i sretan, nadam se da će u finalu sve ispasti onako kako treba – rekao je Ude, a piše Hrvatski gimnastički savez.

Finala po spravama slijede u petak (parter, konj s hvataljkama, karike) i subotu (preskok, ruče, preča) uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije. Prijenos u petak počinje u 17.55, a u subotu u 16.25.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama će sudjelovati pet hrvatskih reprezentativaca: na parteru će nastupiti Teo Bartolec (GK Vindija), Branimir Udovičić (GK Split) i Filip Perestegi (GK Novi Zagreb), na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar), a na preči Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje