Povežite se s nama

Sport

Mlada varaždinska ekipa prošla prvi europski ispit

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Rukometaši GRK Varaždin 1930 pobijedili su talijansku ekipu A.S.D. Romagna Handball 26:16 (12:9) u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin u ovosezonskoj premijeri u EHF kupu. 

Pred nešto više od 200 gledatelja pomlađena varaždinska ekipa uspjela je izboriti pobjedu za relatino miran uzvrat za tjedan dana u Italiji i prolaz u sljedeće kolo.

Teškoće

Talijani su bolje ušli u susret i poveli u prvim minutama poveli su s dva gola prednosti. Dabrovi zatim preokreću rezultat na 5:2 ali Talijani hvataju rezultatski priključak. U igri je bilo vidljivo dosta nervoze s obje strane, čemu u prilog govori i činjenica da je bilo sedam isključenja. Bilo je i dosta tehničkih pogrešaka ali varaždinski rukometaši ipak u završnici prvog dijela ulaze koncentriraniji i na odmor odlaze sa rezultatom 12:9.
U drugom dijelu stvari polagano dolaze na svoje mjesto. Kako su minute odmicale sve više je dolazila do izrašaja veća kvaliteta varaždinskih igrača. To je bilo vidljivo i na rezultatu a i igralo s manje napetosti i grešaka. Do kraja susreta Varaždinci igraju sve bolje, te je krajnji rezultat 26:16 i deset golova prednosti odličan start za uzvrat.
– Nakon prespavane noći moram biti zadovoljan. – rekao je Trener Varaždinaca Vladimir Vujović – Istina je da smo mogli odigrati i bolje ali nedostatke ćemo riješavati. Svjestan sam da je ovo mlada ekipa i da treba puno raditi. Šanse za prolazak u drugi krug su na velike. Trebao bi se dogoditi veliki pad u igri pa da nas oni pobijede s više od deset golova razlike, ali ne treba zaboraviti da je bilo susreta u kojima su ekipe bile sigurne u prolaz i nakon toga izgubile sa 12 ili 13 golova razlike. Međutim, smatram da smo mi ipak kbvlitetnija ekipa koja si tako nešto neće dozvoliti, dodao je Vujović.

Prvenstvo

GRK Varaždin 1930 ipak je više okrenut igranju u domaćem prvenstvu, a već utakmcu 1. kola premijer lige morao je odgoditi za utorak u 19 sati, zbog igranja u EHF kupu. – Naše misli okrenute su sada utakmici s Goricom. Ne treba zaboraviti da je Gorica prošle sezone pobijedila ekipu GRK Varaždin 1930 iako je bio u znatno jačem sastavu. Takav nepovoljan raspored u prvenstvu nam baš ne ide na ruku ali mi idemo na pobjedu, najavio je Vujović.

Izvor:
Foto:

Sport

Filip Ude u finalu Europskog prvenstva u Riminiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od šestorice hrvatskih predstavnika na Europskom prvenstvu u Riminiju finala su uspjeli izboriti Tin Srbić na preči i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Ukrajinac Ilija Kovtun s ocjenom 14.600.

Posljednji od hrvatskih predstavnika danas nastupao je najstariji među njima – Filip Ude. Od početka do kraja vježba je jednostavno tekla bez pogrešaka. Izvedba je bila sjajna i zasluženo visoka ocjena – 14.766. Ude je zauzeo četvrtu poziciju.

– Izdržao sam pritisak, bilo je teško, borim se s duplo mlađim dečkima. Sa skoro 38 na leđima sam dobio tako visoku ocjenu. Napravio sam najbolju vježbu ove godine, bolju nego i na podijum treningu. Ponosan sam na sebe i sretan, nadam se da će u finalu sve ispasti onako kako treba – rekao je Ude, a piše Hrvatski gimnastički savez.

Finala po spravama slijede u petak (parter, konj s hvataljkama, karike) i subotu (preskok, ruče, preča) uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije. Prijenos u petak počinje u 17.55, a u subotu u 16.25.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama će sudjelovati pet hrvatskih reprezentativaca: na parteru će nastupiti Teo Bartolec (GK Vindija), Branimir Udovičić (GK Split) i Filip Perestegi (GK Novi Zagreb), na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar), a na preči Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar).

Nastavite čitati

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje