Povežite se s nama

Sport

Mlinarić i Remar najbolji na državnom prvenstvu u poljskom streličarstvu

Objavljeno:

- dana

DRŽAVNI REPREZENTATIVCI

Streličari Varaždinskog streličarskog kluba (VSK) dokazali su ove subote da nisu odlični u gađanju mete na samo jednu distancu, već da se i odlično snalaze u procjenama udaljenosti.

Poljsko streličarstvo ili field je disciplina kod koje se streličari kreću po terenu, te gađaju mete koje se nalaze na različitim udaljenostima i visinama. Alen Remar i Amanda Mlinarić dokazali su u Sisku, u prekrasnom ambijentu Starog grada Siska i rijeke Kupe, da su i u ovoj disciplini najbolji u državi.

Alen Remar još je uvijek aktuelni svjetski juniorski prvak u disiplini field, a sad je postao i seniorski prvak države olimpijskim lukom u istoj disciplini. Amanda Mlinarić bila je na ovom PH najbolja seniorka u diviziji složenog luka.

Oboje streličara VSK-a trenutno zauzimaju i odlične pozicije u poretku Alpe Adria field kupa. Amanda čvrsto drži prvu poziciju, dok Alen „puše“ za vrat vodećem. Ovo Prvenstvo Hrvatske odličan je uvod za finale Alpe Adria kupa koje će se održati također u Sisku, te za Europsko prvenstvo u fieldu, koje će se održati u Mokricama, u Sloveniji.

Alen Remar i Amanda Mlinarić bit će u sastavu hrvatske reprezentacije. Na ovom prvenstvu države nastupili su i streličari SK Navaho iz Jalžabeta, koji su također bili odlični. Tihana Kovačić, juniorka olimpijskog luka osvojila je zlatnu medalju, dok su Tomislav Vugrinec i Željko Petric u Jalžabet odnijeli srebro, odnosno broncu.

Sve u svemu, ovo je bio odličan nastup dvaju najboljih streličarskih klubova sa sjevera države.

Izvor:
Foto: VSK

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje