Povežite se s nama

Sport

Nagrade i za trenere i sportske djelatnike

Objavljeno:

- dana

SPORTAŠ GODINE

Prilikom proglašenja najboljih spotaša godine Zajednice sportskih udurga grada Varaždina dodijeljena su i priznanja, plakete i diplome trenerima i sportskim djelatnicima bez kojih ne bilo niti vrhunskih rezultata sportaša.

Sportskim djelatnikom godine proglašen je Alen Milak, član uprave Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930, trenerom godine Josip Plečko iz Streljačkog društva Varaždin, koji je vodio Tanju Perec na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a trener godine bio je i 2011., dok je školski sportski djelatnik godine Nevesin Vusić, učitelj savjetnik tjelesne i zdravstvene kulture u IV. osnovnoj školi Varaždin, koordinator projekta „Varaždin pliva“ i voditelj nastave za djecu s poteškoćama u razvoju.
Posebna priznanja uručena su dugogodišnjem košarkaškom treneru Draženu Cesaru, voditelju stolnoteniske amaterske VžPong lige Draženu Borovcu i predsjedniku Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever Nedeljku Pavlecu.
Zlatne plakete dobili su sportski ribolovac Kristijan Kosmačin, Velimir Težak iz Hrvačkog kluba Vindija, osnivač GRK Varaždin 1930 Hrvoje Vojvoda, osnivač Stolnoteniskog kluba Starr Ronald Ređep te Saša Vojnović iz Košarkaškog kluba Vindija.


Dobitnici diploma Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina su Srećko Horenec iz GRK Varaždin 1930, Siniša Benko iz Ženskog rukometnog kluba Koka, Dimitrije Kolarić i Milan Lugarić iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih, Franjo Korošic iz Trkačkog kluba Marathon 95, Davorin Šestanj iz Športsko ribolovnog kluba Varaždin, Teodor Pichler iz Triatlon kluba Varaždin, Predrag Ciglar iz Športskog karate kluba Varaždin, Ivan Vitez iz Teniskog kluba Varaždin 1181 i Stjepan Horvat iz Hrvatskog planinarskog društva Dugi Vrh.
Sportski uzori varaždinskih osnovnih škola su Luka Jerešić, učenik I. OŠ i član KK Vindija, Petar Tesla, učenik II. OŠ i član AK Sloboda, Ivan Dolovski, učenik III. OŠ i član NK Varaždin, Anna Lechner, učenica IV. OŠ i članica OK Kitro Varaždin, Buga Stipan, učenica V. OŠ i članica PK Barok, Dorian Kalajdžija, učenik VI. OŠ i član Karate kluba Varaždin, Ivan Težački, učenik VII. OŠ i član NK Varaždin, te Mario Milec, učenik Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“.
Prvi put priznanja najboljim varaždinskim sportašima dodijeljena su davne 1954. godine. Tada je uslijedila stanka do 1960. No i 60-ih godina dodjela nije bila redovita sve do 1967. Od te godine nadalje dodjela nagrada najboljim sportašima grada Varaždina organizira se bez prekida.

Izvor:
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje