Povežite se s nama

Sport

Najbolja hrvatska maratonka na varaždinskom polumaratonu!

Objavljeno:

- dana

LISA STUBLIĆ MEĐU 500 TRKAČA OVE NEDJELJE

Na Varaždinski polumaraton prijavilo se blizu 500 trkača, a među trkačicama je i najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić Nemec.

Nakon što će sasvim sigurno biti oboreni svi rekordi po broju sudionika na Varaždinskom polumaratonu, u velikoj opasnosti bit će i rekord utrke u ženskoj konkurenciji (1:16:02 – Ida Kovacs, HUN).

Maratonci rijetko trče utrke

Naime, budući da je utrka ujedno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu za svoj klub AK Svetice nastupit će i naša najbolja maratonka Lisa Stublić Nemec koja je nedavno osvojila 4. mjesto na Europskom prvenstvu u maratonu, a izmedju ostalog prošle godine pobijedila i na jednom od najprestižnijih svjetskih maratona u Zurichu. Lisa je hrvatska rekorderka u polumaratonu (1:09:18) i maratonu (2:25:44). To je rijetka prilika svim zaljubljenicima sporta i ljubiteljima trčanja u Varaždinu da vide tako vrhunsku trkačicu na varaždinskim cestama jer zbog dužine cestovnih utrka trkači maratonci jako rijetko trče utrke.

Njezin nastup na Varaždinskom polumaratonu potvrda je i renomea utrke pa je tako nakon prošlogodišnjih rekordnih 340 sudionika polumaratona ove godine prijavljeno već 460 trkača i trkačica za polumaraton, a prijave su otvorene sve do pred start utrke.

Osim naše poznate maratonke na utrci će nastupiti i hrvatski rekorder u maratonu i polumaratonu Drago Paripović, ovogodišnji prvak države u maratonu Matija Grabrovečki te mnoštvo drugih poznatih hrvatskih i inozemnih trkača i trkačica te stotine trkača rekreativaca.

Utrka građana na 5 km i utrka djece

Osim glavne polumaratonske utrke koja starta u 10 sati pored stadiona Sloboda u nedjeljno jutro održava se i utrka građana na 5 km kao i utrke djece na atletskoj stazi stadiona. Prilika je to za sve ljubitelje trčanja da uživaju u gledanju utrka na, prema broju sudionika, najbrojnijem sportskom događaju u našem kraju, a nije kasno za sve zainteresirane da budu i sami sudionici utrka.

Sve informacije o utrci mogu se naći na internet stranicama organizatora TK Marathon 95: www.marathon95.hr

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje