Povežite se s nama

Sport

Nakon druge pobjede protiv Dubrave, Dabrovi idu na francuski Nates

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Nakon pobjede u Zagrebu u uzvratnoj utakmici 1. kola EHF kupa, GRK Varaždin 1930 ponovo je pobijedio ekipu Dubrave. 

Pobjedom od 33:29 Dabrovi su pred oko 800 gledatelja u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin izborili plasman u 2. kolo europskog rukometnog kupa gdje ga čeka izuzetno atraktivni francuski predstavnik Nantes.
Želja
Varaždinci su u uzvratnu utakmicu ušli sa četiri gola razlike, pa su gosti znajući da moraju stizati rezultat, na samom početku susreta pokazali više želje i htijenja. Rezultat takvog ptistupa bilo je njihovo vodstvo u 19. minuti susreta od 11:7, te je tako susret krenu od početka. To je bilo dovoljno upozorenje za Varaždince te se koncentriranijom igrom u samo nekoliko minuta vraćaju serijom od 5:0. Odlični su u tom periodu igre bili Vidaček, Težak, Čelić i Kuduz. Gosti pokušavaju izmjenama poremetiti ritam Daborva ali ne uspijevaju. Pred kraj prvog dijela uslijedila su dva isključenja domaćih igrača, Kuduza i Kontreca ali ostali igrači na terenu pokazali su karakter i nisu ispustili prednost.
U drugom dijelu Varaždinci nastavljaju sa pobjedničkom igrom. Kako su minute prolazile razlika je sve više bila na strani domaćina te je polovicom drugog poluvremena bila i sedam razlike. Za varaždinsku brzu transformacijom iz obrane u napad gosti nisu imali rješenje. U završnicu susreta Varaždinci su ušli mirno kontrolirajući rezultat, te su tako završili sigurnom pobjedom 33:29.
Ispit
– Malo smo slabije krenuli u utakmicu, ali brzo smo se sabrali i poslije sve odlično odradili do vodstva od sedam razlike. Onda smo opet malo stali, ali to je valjda i zato što sam dao priliku i drugima. Čestitam igračima, dali su sve od sebe u ove dvije utakmice i sada nas očekuje veliki ispit. Nantes je momčad puna reprezentativaca poput Škofa, Maquede, Rivere, Entrerriosa i da ne nabrajam dalje. Znači pravi mamac za gledatelje, ali i za nas u klubu – rekao je po završetku utakmice trener GRK Varaždin Silvijo Ivandija.
Horvat i Huđ postigli su po 6 golova, Kuduz 5, Vidaček 4, Jeftić 3, Sršen 3, Kontrec 2, Šipić 2, Tokić 1 i Težak 1, dok je vratar Lončar imao je 12 obrana.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje