Povežite se s nama

Sport

Neki novi “bumbari”

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Ovih dana generacija mlađih pionira NK Varteks završila je s velikim uspjehom još jedno jako regionalno natjecanje.

 

Naime, na teritoriju pet sjevernih hrvatskih županija (VŽ, ČK, KC, BJ, VT) gdje egzistira gotovo 400 nogometnih klubova mali varteksovci osvojili su sjajno, drugo mjesto odmah iza prvoligaša Slaven Belupa.

Uspjeh je tim veći što su u prednatjecanju u 20 kola „bumbari“ iz Varteksa, te su osvojili čak 24 boda više od vršnjaka iz NK Varaždina.

U regionalnoj završnici Varteks je u polufinalu izbacio pobjednika istočne regije (NK Križevci, pobjeda 3:2), ali su u finalu ipak tijesno izgubili od Slaven Belupa, nakon što su propustili velik broj izglednih prilika dok je Slaven svoju jedinu priliku iskoristio i rezultatom 1:0 postao prvak Regije Sjever.

Generacija 2004 ovim rezultatom pokazala je da šampionska titula Regije Sjever u sezoni 2014/2015 nije bila slučajna i da je pred malim varteksovcima velika nogometna karijera. Iako ponekad jaki individualci donose prevagu na sportskim terenima, ovu generaciju krasi i iznimna momčadska kvaliteta, pa ih zato sve vrijedi spomenuti abecednim redom: Angelovski Lovro, Borović Ivan, Brlek Barabaš Roko,  Cepanec Fran, Hajduk Filip, Jozičić Ivan, Marić Bruno, Peroli Filip, Posavec Damir, Potočnik Petar, Rožmarić Fran, Šemiga Borna, Tenšić Ivan, Vitković Dino i Vitković Patrik. Njihov trener je legenda Varteksa, g. Krunoslav Beli.

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje