Povežite se s nama

Sport

Odigrane utakmice drugog kola Hrvatske lige košarke u kolicima

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

U Školsko sportskoj dvorani u Graberju odigrane tri utakmice drugog kola Hrvatske lige košarke u kolicima.

 

Snage su odmjerili KKI Varaždin kao domaćin te KKI Zagreb i KKI Vukovi. U prvoj utakmici su se sastali KKI Varaždin i KKI Vukovi; pobjeda je otišla na stranu Varaždina 68:52 (19:8,14:13,19:12,16:19).

Za KKI  Varaždin su nastupili: Albert Jurković, Robert Minđek, Matija Tenšić, Ivo Lovrenović, Jurica Minđek, Josip Rogulja, Emil Baliga i Mario Bencek.

Ekipu KKI Vukovi su predstavljali: Esad Avdić, Luka Bastalić, Nino Krsnik, Filip Bosanac i Matko Jurić.

 KKI Varaždin je u utakmicu ušao čvrsto, dominirajući u obrambenom skoku iz kojega su se kasnije razvijale kontre i polukontre. Već nakon prve četvrtine stekli smo solidnu prednost koju smo do kraja utakmice održavali. U zadnjoj četvrtini  dvojica  igrača Varaždina su morala napustiti igru zbog pet osobnih. Igrači sa klupe  koji su ih zamijenili su odradili svoj posao korektno i utakmica je rutinski privedena kraju. Najefikasniji u redovima Varaždina bio Robert Minđek sa 23 koša, dok je kod  gostujućih igrača s 20 pogodaka bio iskusni Esad Avdić. Druga utakmica je odigrana između ekipa KKI Varaždina i KKI Zagreba. KKI Varaždin je nastupio u istom sastavu, a KKI Zagreb su predstavljali: Damjan Lisska, Nikica Trbović, Ante Vrbanec, Ivan Sakan, Ivica Vujica, Ante Štimac i Josip Maras. Pobjeda iz ove utakmice je otišla na stranu gostujućeg KKI Zagreba 54.73 (12:21,14:14,17:21,12:17). U ovu utakmicu KKI Varaždin je ušao bez prevelikih ambicija, svjestan kvalitete gostujuće momčadi. Znajući da teško možemo dobiti goste iz Zagreba priliku za malo višu minutažu su dobili rezervni igrači. Gosti su utakmicu priveli kraju ne dozvoljavajući bilo kakvo rezultatsko približavanje. Najefikasniji u gostujućim redovima bio je Damjan Lisska s 29 koševa dok je za domaćine ponovo najviše ubacio Robert Minđek – 12 koševa. Treći susret su odigrali KKI Zagreb i KKI Vukovi rezultatom 63:49.

– Ovim putem se zahvaljujem Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na ustupanju dvorane za odigravanje prvenstvenih utakmica. Također pozivam sve zainteresirane građane Varaždina da nas dođu podržati u nedjelju 20.11. kada nam u goste dolaze ekipe KKI Brod i KKI Brod 2 iz Slavonskog Broda, rekao je Jurković Alberta, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Varaždin.

 

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje