Povežite se s nama

Sport

Održan Trofej grada Varaždina 2015

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

U  sportskoj dvorani u Graberju u Varaždinu održao se Trofej grada Varaždina 2015 – 2015 Varazdin city trophy (turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima). 

Natjecanje su organizirali Plesni studio Takt Varaždin, Sportski plesni klub Valcer Varaždin i Hrvatski sportski plesni savez, a pokrovitelji natjecanja su Mobilisis, Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Na Trofeju grada Varaždina nastupilo je 140 natjecatelja u svih starosnim kategorijama (djeca, mladež, odrasli). Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske iz ukupno 17 plesnih klubova.

Najbolji plesni parovi predstavili su se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Kvalifikacijska natjecanja započela su u ranijim popodnevnim satima, a u večernjem dijelu nastupili su najbolji parovi u kategorijama mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži i odraslih. Nakon svečanog otvorenja finalnog dijela Trofeja grada Varaždina 2015 koji je započeo sa defileom svih plesnih parova natjecanje je u ime pokrovitelja grada Varaždina otvorila službeno otvorila gđa Danijela Vusić, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti. Varaždinska publika je osim u natjecateljskom dijelu programa uživala i u show programu plesača Plesnog studija Takt i Sportskog plesnog kluba Valcer.

 Plesni studio Takt iz Varaždina na natjecanju su predstavljala četiri plesna para. U kategoriji starije mladeži C Ilija Srpak i Elena Brzuhalski osvojili su dvije medalje, zlatnu u latinsko-američkim plesovima te srebrnu u standardnim plesovima. U večernjem dijelu natjecanja u kategoriji mladeži B Marko Srpak i Lara Šmic osvojili su 4. mjesto u standardnim i 5. mjesto u latinsko-američkim plesovima.  Mateo Mudri i Ivana Matić odlično su se predstavili u kategoriji odraslih B u latinsko-američkim plesovima te su osvojili 4. mjesto. U istoj kategoriji nastupili su Bruno Gale i Lora Lonić koji su odličnom plesnom izvedbom osigurali pobjedu i osvajanje zlatne medalje u latinsko-američkim plesovima. Bruno i Lora odlično su se predstavili i u standardnim plesovima u kojima su osvojili srebrnu  medalju.

Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina predstavljali su u kategoriji osnovaca David Golubić i Morena Kovačić. David i Morena bili su odlični te su blistavu budućnost u sportskom plesu najavili osvajanjem dvije zlatne medalje. Najbolji su bili i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima.

Trofej grada Varaždina u kategoriji mlađe mladeži osvojili su Jakov Bjelac i Magdalena Vidas iz SPK Petrinia iz Petrinje u obje discipline sportskog plesa (standardnim i latinsko-američkim plesovima).

U kategoriji mladeži Trofej grada Varaždina osvojili su Patrik Seretin i Ema Pilić iz SPK Optimus iz Zagreba.

U kategoriji starije mladeži u disciplini standardnih plesova najbolji su bili Vedran Sraga i Iva Risek iz SPK Varaždin, dok su njihovi klupski kolege Tin Sanjković i Milana Chekanova najbolji bili u latinsko-američkim plesovima.

U najvišoj kvalitativnoj kategoriji odraslih u obje discipline, Trofej grada Varaždina  osvojili su Artur Posedkin i Deborah Šuker iz SPK Optimus.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje