Povežite se s nama

Sport

Pobjedom nad Nizozemskom oproštaj od EP-a

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Hrvatska ženska reprezentacija u posljednjem susretu skupine C, a ujedno i svojem posljednjem susretu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za rukometašice, snage je odmjerila s reprezentacijom Nizozemske. Izabranice Vladimira Canjuge nakon bolnog poraza od Njemačke skupile su snage te su nakon borbenih 60 minuta stigle do slavlja. 

Netom prije početka posljednje utakmice skupine C, Hrvatski rukometni savez prigodno se zahvalio gradu Varaždinu na domaćinstvu Europskog prvenstva te je tom prilikom glavni tajnik HRS-a Damir Poljak varaždinskom gradonačelniku Goranu Habušu uručio dres hrvatske rukometne reprezentacije. S druge strane je, pak, gradonačelnik Varaždina Habuš HRS-u poklonio sliku poznatog varaždinskog umjetnika Roberta Garafolića. 

Hrvatska je krenula u prvi napad kojeg je odmah realizirala Andrea Penezić za početno vodstvo domaćina, a s druge strane na 1:1 poravnava Cornelia Groot. Nakon tehničke greške Hrvatica Nizozemska prelazi u vodstvo 2:1, a nekoliko trenutaka kasnije i na +3 (5:2). Krenule su u lov na protivnice Hrvatice te s tri uzastopna pogotka poravnavaju na 6:6. Iako su nanovo pobjegle Nizozemke na pogodak više (9:8), probudila se hrvatska obrana te uz razbranjenu Martu Žderić koja veže nekoliko obrana i serijom 4-0 Hrvatska ostavlja Nizozemke na minus tri (9:12). Hrvatice su tu prednost držale sve do posljednje minute prvog dijela susreta kada na Nizozemska stiže na samo pogodak zaostatka (15:16), a da se na odmor otiđe s dva pogotka vodstva pobrinula se Katarina Ježić koja biva sigurna za 17:15. 

Loš start u drugo poluvrijeme imale su Hrvatice stoga Nizozemska stvara seriju 3-o s kojom prelazi u vodstvo 18:17. Igralo se pogodak za pogodak sve do 39. minute dvoboja kada, nakon nekoliko izgubljenih nizozemskih lopti, Anita Gaće i Maja Kožnjak odvode Hrvatsku na +2 (22:20). Tada je ponovno pala koncentracija u hrvatskim redovima te Nizozemke s tri uzastopna gola odlaze u novo vodstvo 23:22. Pozvao je tada time-out Vladimir Canjuga, a minuta predaha dobro je došla Hrvaticama koje se bude, prebacuju u višu brzinu te dobrim rješenjima u napadu odlaze na +3 (27:24). Posljednjih deset minuta drugog poluvremena Hrvatska je uspjela održati stečeno vodstvo prvenstveno zahvaljujući raspoloženoj vratarki Žderić te je po posljednjem sučevu zvižduku upisala pobjedu 31:27 za oproštaj od Eura. 

Odlična je kod Hrvatske bila Andrea Penezić s 11 pogodaka te je još jednom proglašena najboljom igračicom Hrvatske od strane Europske rukometne federacije, no svoju je nagradu dodijelila Katarini Ježić koja je zabila pet golova, Marta Žderić je obranila deset lopti, Ivana Jelčić dvije, dok se kod Nizozemske istaknula Laura Van der Heijden s pet golova, vratarke Tess Wester i Jasmina Janković sakupile su šest obrana, a Jurswailly Luciano proglašena je najboljom igračicom Nizozemske. 

Europsko prvenstvo 2014. Hrvatska i Mađarska: 
Skupina C, 3. kolo 
Hrvatska – Nizozemska 31:27 (17:15) 

Hrvatska: Žderić 10 obrana, Jelčić 2 obrane, Kožnjak 3, Benko, T. Grubišić, Gaće 2, Mičijević 1, Horvat, Elez 3, Penezić 11, Ježić 5, Zebić 3, Milanović-Litre 1, Džono, Marić 2, Bašić 
Izbornik: Vladimir Canjuga 

Nizozemska: Wester 5 obrana, Janković 1 obrana, Kramer 1, Van der Heijden 5, Bont 1, Van Olphen 1, Snelder 1, Knippenborg 4, Broch 2, Groot 2, Dulfer 3, Goos 1, Schop 1, Smeets 2, Luciano 3, Polman 
Izbornik: Henk Groener 

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje