Povežite se s nama

Sport

Ponovimo li približno pristup i igru kao protiv Turaka, pobijedit ćemo Čehe

Objavljeno:

- dana

Naš komentator Europskog prvenstva u Francuskoj

Nakon fantastične igre i pobjede protiv Turske naravno da svi željno iščekujemo utakmicu protiv Češke. Atmosfera u narodu je euforična i optimistična te odmah se vidi da smo nacija kojoj vrlo malo treba da bude sretna. Nažalost, naši političari nam godinama ne znaju ni to malo ponuditi pa tu pozitivnu energiju crpimo iz uspjeha naših sportaša.

Momentalno je to nogometna reprezentacija koja tradicionalno prati vrh nogometa u Europi pa i u svijetu. Moram napomenuti da dajem punu podršku našem izborniku u svemu što odabere jer ipak on ima najbolji uvid u formu te najvažnije u zamor pojedinih igrača. Malo ću izraziti svoje mišljenje kao trener, ali ovako na daljinu. Protiv Turske je sve dobro funkcioniralo, osim možemo reci realizacije jer smo po igri i šansama trebali razvaliti Turke.

Ne mijenjati sastav

Ako su svi zdravi i spremni logično bi bilo da se sastav ne mijenja jer za to nema potrebe. Sigurno da priprema za Čehe može možda tražiti koju taktičku promjenu ali mišljenja sam da Česi trebaju razmišljati o nama i prilagođavati se, a mi isključivo koncentrirati se na našu igru i kako ponoviti nastup kao protiv Turaka. Sigurno da smo u boljoj poziciji s obzirom na pobjedu u prvom kolu i ja bi na krilima te euforije pokušao odigrati na početku visoki presing te pritisnuti Čehe pred njihov gol.

Oni sigurno neće krenuti grlom u jagode i pokušat će na početku biti oprezniji. U tom periodu možemo vodu sasvim okrenuti na naš mlin, recimo brzim pogotkom i time dodatno dobiti na samopouzdanju, a kad smo takvi, razigrani onda naša individualna kvalitete skače u prvi plan. Nakon toga Česi bi morali vise riskirati i otvaralo bi se puno prostora za naše akcije.

Vrijedi riskirati

Moje je mišljenje da vrijedi riskirati na početku jer mogli bi utakmicu učiniti puno lakšom.  Ako se dogodi da ne povedemo u ranoj fazi utakmice trebamo biti strpljivi, točni i brzi u pasu i čekati pogrešku Čeha. Ipak smo u poziciji da imamo veliki kapital s uvodnom pobjedom i ako odigramo fazu obrane kao protiv Turaka, mi tu utakmicu ne možemo izgubiti. Trebamo se paziti prekida te biti potpuno koncentrirani i naravno pristup mora biti maksimalan jer svako opuštanje bi nas moglo koštati. Česi nemaju individualnu kvalitetu da bi nam mogli prijetiti, osim Rosickog koji ipak nije u top formi, a ni više u godinama da moramo baš strahovati. Ako utakmica bude tvrda i bez puno prilika, onda smo ipak u prednosti jer naša individualna kvaliteta je za klasu ispred Čeha. Mada je vrlo teško nešto ponavljati , ali uvjeren sam da ako i približno ponovimo pristup i igru kao protiv Turaka naša će reprezentacija pobijediti Čehe.

Izvor:
Foto: HNS – Facebook

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje