Povežite se s nama

Sport

PPD Zagreb večeras u varaždinskoj Areni protiv prvaka Europe – ekipe Kielce

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 7. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu će hrvatski rukometni prvaci večeras u varaždinskoj Areni ugostiti aktualne prvake Europe – perjanicu poljskog rukometa Vive Tauron Kielce. Početak utakmice je u 19.00 sati.

 

Dva dana uoči sraza hrvatskog i poljskog prvaka u kongresnoj dvorani Arene Varaždin održana je konferencija za medije rukometnog kluba PPD Zagreb na kojoj su govorili trener Silvio Ivandija i rukometaš Tin Kontrec.

– Prije svega želim reći da mi je drago da dolazimo igrati u Varaždin koji je pravi rukometni grad i u kojemu smo Tin ja proveli neko zaista lijepo vrijeme. On je ovdje igrao dvije sezone, a ja sam vodio klub jednu godinu i odavde nosimo zasta samo lijepe uspomene. Što se tiče same utakmice dopustite da se još nakratko osvrnem na onaj poraz u Frankfurtu gdje smo prvo poluvrijeme odradili pod ručnom i nismo baš bili pravi. U nastavku te utakmice opustili smo se, počeli igrati onako kako znamo i uhvatili smo priključak s prvacima Bundeslige. Nažalost, u posljednjih petnaestak sekundi nismo bili dovoljni koncentrirani da uhvatimo taj rekao bih zasluženi bod. Vremena za plakanje nad prolivenim mlijekom baš  i nema, jer na vrata već kuca europski prvak Kielce i mislim da izazov i motivacija ne mogu biti veći nego što jesu u ovom trenu, ususret dvoboju s Kielcem. Oni nisu u najboljem ritmu, kao što znat zadnje dvije utakmice su izgubili sa za mene iznenađujuće velikim zaostatkom. Iskreno se nadam da se nisu stigli oporaviti i da niti preksutra neće izaći iz tog lošeg ritma, odnosno da ćemo i mi u prvom redu vlastitim pristupom i koncentriranom utakmicom od prve minute dovesti sami sebe u šansu da osvojimo bodove koji bi nam puno značili – poručio je na konferenciji za medije trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

– Mislim da se nema što posebno reći o ekipi Kielcea, o skupu strašno kvalitetnih individualaca koju s klupe vodi odličan i trofejan trener. Iskreno mi i nije drago da su izgubili posljednje dvije utakmice baš s tolikom razlikom, jer sada si niti oni ne smijeh dopustiti opuštanje i eventualni treći kiks. Njima je susret u Varaždinu posljednja šansa da s pobjedom ostanu u utrci za prvo mjesto skupine i zato treba očekivati maksimalno motivirane prvake Europe. Da bi imali šanse protiv Kielcea morat ćemo reprizirati igru iz Frankfurta koju smo pokazali u posljednjih 20 minuta. S takvim pristupom i punom varaždinskom Arenom niti skalp europskog prvaka nije nam nedostižan – poručio je kružni napadač Tin Kontrec.

Izvor: PPD Zagreb
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje