Povežite se s nama

Sport

Proglašanje najboljeg sportaša i najbolje sportašice Varaždina krajem siječnja iduće godine

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizira tradicionalnu, već 55. svečanu manifestaciju varaždinskog sporta pod nazivom „Izbor sportaša godine Grada Varaždin za 2017. godinu“.

Sportskim udrugama, članicama Zajednice, te sportskim udrugama osoba s invaliditetom, također članicama Zajednice, upućen je poziv da kandidiraju sportaše i sportske djelatnike koji su ostvarili zapažene rezultate tijekom ove godine. Kandidature iz sportskih udruga u Zajednicu bi trebale stići do ponedjeljka, 18. prosinca 2017. Nakon objave kandidatura te izbora najboljih, svečanost proglašenja najboljih sportaša i dobitnika priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina bit će održana 29. siječnja 2018. godine.

Sportske udruge pozvane su da kandidiraju svoje članove za naslove najbolje sportašice, najboljeg sportaša, najbolje ženske ekipe, najbolje muške ekipe, najveće nade varaždinskog sporta među sportašicama i najveće nade varaždinskog sporta među sportašima, te za priznanja Zajednice koja su nagrada za životno djelo, zlatna plaketa, godišnja nagrada, posebna priznanja i diplome.

Podsjetimo, za prošlu 2016. godinu, najboljima sportašima Grada Varaždina proglašeni su karatist Enes Garibović, streljačica Tanja Perec, hrvači „Vindije“ i rukometašice „Koke“, te sportaš godine osoba s invaliditetom ili gluhih osoba Karlo Rajković i sportska ekipa godine Varaždinsko sportsko društvo gluhih – sekcija pikado. Nagradu za životno djelo primio je Božidar Pozder iz hrvačkog sporta.

Prvi put priznanja najboljim varaždinskim sportašima dodijeljena su davne 1954. godine, a neprekidno se svake godine dodjeljuju od 1967.

Izvor:
Foto: ZSUGV

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje