Povežite se s nama

Sport

Promjenom imena do kluba neopterećenog s dugovima

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Ljubitelji nogometa konačno su dobili odgovor na pitanje o budućnosti varaždinskog nogometa, koje si postavljaju već nekoliko godina ali na njega nisu dobivali konkretan odgovor. 

Prošli tjedan promoviran je novi klub NK Varaždin Varaždin, projekt Grada Varaždina uz podršku Varaždinske županije i Županijskog nogometnog saveza čime se namjerava osigurati neometan razvoj i budućnost varaždinskog nogometa.

Kombinatorika

Naime, dosadašnji NK Varaždin, koji se natjecao u 3. HNL Istok i koji je sljedbenik nekadašnjeg NK Varteks preimenovan je u Varaždinski športski nogometni klub, VŠNK Varaždin i on ide u stečaj. Dosadašnji klub koji je djelovao pod imenom NK Varaždin Škola nogometa sljedeću sezonu će se natjecati u 3. HNL Istok, ali pod novim imenom NK Varaždin Varaždin. Rezultat je to kombinatorike koja bi trebala imati i podršku u HNS-u te donijeti bolje rezultate u budućnosti za varaždinski nogomet.
U posljednjih tridesetak dana intenzivno se radilo na ovom gradskom i županisjkom nogometnom projektu kojem je cilj postaviti varaždinski nogomet na zdrave temelje, odnosno imati klub bez dugova ali i bez potraživanja. U tome će vjerojatno lošije proći vjerovnici i bivši nogomatši i djelatnici kluba jer teško da će se naplatiti od kluba u stečaju. Stari klub tako će u stečaj i najvjerojatnije zaborav postali oko 40-tak milijuna kuna, a dugove novog kluba u iznosu od oko 400.000 kn trebao bi sanirati Grad Varaždin.
Novom klubu nastoje u Gradu i Županiji osigurati financijsku stabilnost. Grad Varaždin namjerava osim finacijske pomoći, novom trećeligašu ustupiti i stadion na duži niz godina, što bi također trebalo doprinijeti razvoju novog kluba.
– Ovo je zaista novi početak vraćanja ponosa Varaždincima i vraćanja ponosa ovom stadionu, gradski projekt uz podršku Varaždinske županije i Županijskog nogometnog saveza a vjerujem kako će projekt usmjeren na razvoj varaždinskog nogometa podržati i gospodarstvo kako bi se okrenuli od prošlosti koja nas opterećuje. Novi klub opterećen je negativnim imidžem i veliko je nepovjerenje građana, ali ovo je gradski projekt i tu nema osobnih interesa. Kada građani vide da se radi o ozbiljnom projektu, taj stav će se promijeniti. Budućnost ovog sporta moramo graditi na onom najboljem što smo imali, na varaždinskoj školi nogometa. Dakako, seniorska ekipa mora biti „lokomotiva“ i uzor mladim ljudima – rekao je varaždinski gradonačelnik. Plan je da klub za dvije sezobe uđe u 2. HNL a nakon toga je želja da se u Varaždinu ponovo igra prvoligaški nogomet.

Podrška

Na prezentaciji ovog projekta bili su i nazočili i Alan Košić, zamjenik župana Varaždinske županije, Nenad Horvatić, predsjednik ŽNS Varaždin, Ivan Novak, glavni tajnik ŽNS Varaždin, Rade Herceg, trener seniora NK Varaždin ŠN, Robert Težački, trener mlađih uzrasnih kategorija u NK Varaždin ŠN, Ratko Špirelja, predsjednik NK Varaždin ŠN i Ivan Slunjski, tajnik NK Varaždin ŠN, koji podržavaju ovaj projekt.
– Ovih dana, netko od ljudi involviranih u projekt obavit će razgovor s prvom ekipom koja igra u 3. ligi. Također, ove subote je prvi sastanak Gorana Labaša, voditelja škole nogometa s djecom i njihovim roditeljima – rekao je varaždinski gradonačelnik dodavši kako u ovom trenutku nedostaje direktor kluba koji će komercijalizirati stadion.
– Svi želimo dobro nogometu i sve ćemo učiniti kako bi dobili „perjanicu“ ovog sporta u našem gradu, rekao je Ivan Novak, predstavnik ŽNS-a središta Sjever. Novi NK Varaždin uspio je ući u 3. HNL Istok, iako je kao pobjednik 1. ŽNL Varaždin trebao igrati Međužupanijsku ligu. No, kako nitko iz Međužupanijske lige nije htio ići u 3. HNL Istok ostalo je ispražnjeno mjesto u koje je uskočio novi NK Varaždin. Vode se razgovori s prošlogodišnjim igračima, a za sada je izvjesno da trener novog trećeligaša neće biti Miljenko Mumlek. Novak je dodao kako je dogovoreno da će se i mlađe uzrasne kategorije nastaviti natjecati u dosadašnjim ligama.

Izvor:
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje