Povežite se s nama

Sport

Promocija Sveučilišta Sjever kroz sport

Objavljeno:

- dana

STUDENTSKI SPORT

Varaždin sve više postaje jako središte studentskog sporta. Tako je u Varaždinu u organizaciji Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever i Sveučilišta Sjever održana i 5. sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza. 

Osim redovnih tema napravljen je plan održavanja UniSportHR natjecanja, održavanja studentskog dana sporta, sudjelovanje i organizacija ovogodišnjih europskih sveučilišnih prvenstava te o EUSA konferencija i konvencija u Zagrebu, podneseni su izvještaji sa Zimske Univerzijade i o UniSport časopisu.

Natjecanja

Nakon opsežnog dnevnog reda predsjednik HASS-a dr.Zrinko Čustonja zahvalio se na domaćinstvu Savezu sportskih udruga Sveučilišta Sjever i Sveučilištu Sjever te istaknuo izuzetnu dobru suradnju u sudjelovanju sportaša sveučilišta na ovogodišnim natjecanjima. U ime domaćina Nedeljko Pavlec, prof. zahvalio se Izvršnom odboru na ukazanom povjerenju u organizacijij ovog sastanka i izrazio nadu da će tako dobra suradnja HASS-a i Sveučilišta Sjever biti i ubuduće.
Predstavnici Sveučilišta Sjever i Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever sudjelovali su zatim i na konferenciji EUSA 2015 u Zagrebu pod motom unapređenje akademskog sporta. Na dvodnevnoj konferenciji održane su radionice kako unaprijediti mogućnosti približavanja sporta studentima te njihovo uključivanje u akademski sport. Predavači su predstavili aktivnosti u Nacionalnom udruženju akademskog sporta promovirajući zdrave stilove života, uključivanje u sport te rekreacijske aktivnosti, s posebnim ciljem na više obrazovanje studenata. Profesori sa ostalih europskih sveučilištima upoznati su sa planom rada studenata Sveučilišta Sjever u organizaciji Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever, te moguću organizaciju sportskih turnira u svrhu promicanja sporta na Sveučilištu kao i samu promociju Sveučilišta Sjever kroz sport.
Od sportskih natjecanja studenata treba izdvojiti malonogometnu studentsku ligu koja je završila sa prvim dijelom natjecanja. Na prvom mjestu nalazi se ekipa “Građevinski ekspertikusi” no odmah do njih su i ekipa “Velv veterani” ali s utakmicom više.
Nakon Uskršnje stanke nastavlja se natjecanje i završetak regularnog dijela natjecanja. Nakon završetka regularnog djela, prvih osam ekipa borit će se za titulu prvaka studentske lige, najboljeg strijelca te najboljeg vratara. Zanimljivo je da najbolji strijelac trenutno Nikola Sokser ne dolazi iz prvoplasirane ekipe, već iz četvrtoplasirane ekipe “Oksford” koja je u dosadašnjem tijeku natjecanja i zabila najviše golova, ukupno čak 63 od čega je Nikola dao 24 gola.

Pripreme

Poseban sportski događaj studenti s u sportskoj dvorani Prve gimnazije Varaždin. Organizirana je odbojkaška utakmica na kojoj su sudjelovale muške ekipe Sveučilište Sjever i Fakultet organizacije i informatike. U napetoj utakmici prvi set su dobili studenti FOI sa 25:9 prikazavši jako dobar blok i uigranost. U drugom setu studenti Sveučilišta Sjever prikazali su prepoznatljivu kolektivnu igru i sigurno priveli set rezultatom 25:17. U trećem se vodila se velika borba za svaki bod i dvije lopte su odlučile da prednost ode na stranu studenat FOI koji su na kraju pobijedili 15:10.
– Nakon ove prve pripremne utakmice možemo biti jako zadovoljni sa ekipom Sveučilišta Sjever ila kojoj je ovo bila prva pripremna zajednička utakmica. Možemo očekivati još bolje izdanja naših studenata u pripremi za kvalifikacijski odbojkaški turnir koji vodi pobjednike na HR Finals Poreč 2015.- izjavio je Nedjeljko Pavlec.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje