Povežite se s nama

Sport

Remi NK Varaždin sa ekipom NK Koprivnica

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

U 16. kolu 3. HNL Istok NK Varaždin je na svom terenu odigrao bez pogodaka s ekipok NK Koprivnica. Nove bodove Varaždinci će potražiti u susretu sa Slavonijom u Požegi, u sljedeću subotu u 15 sati.

U NK Varaždin tijekom zimske stanke bilo je aktivno. Stjepan Cvek, zamjenik predsjednika NK Varaždin ukratko je opisao što je naprvaila nova uprava za tri mjeseca:

Manji dug

– Preuzeli smo klub pred kraj prošlog dijela prvenstva. Preuzeli smo klub koji ne stoji baš najbolje bodovno a niti financijski. Za vrijeme stanke između jesenskog i proljetnog dijela iskoristili smo vrijeme za konsolidaciju i sanaciju kluba. U ta tri mjeseca, mislim da smo pomaknuli na bolje. Ekipiramo se na svim nivoima. Dug koji je iznosio oko 650.000 kn smo prepolovili i s dobrim izgledima da ga do kraja sezone svedemo na nulu. Naš je i cilj da u novu sezonu uđemo bez zaostataka. Što se tiče seniorske ekipe vratili smo neke naše igrače i u igračkom smislu bit ćemo bili nego što smo bili jesenas. Važno je da nam mlađe selekcije ostanu u sadašnjem rangu natjecanja. To je u ovom trenutku možda i najvažniji zadatak. Pokušavamo vratiti nogometnu priču na naš stadion kao i gledatelje. Imamo podršku javnosti, kako ovdje tako i diljem Hrvatske. Nažalost ova regija nije financijski sklona sportu, odnosno nogometu. Na tom planu će biti malo teže ali ne gubimo nadu, dodao je Cvek.
U klubu je i novi trener seniora, Mari Ružić. On je svoju igračku karijeru počeo u Varteksu kao pionir, junior i senior. Zatim je otišao u Podravinu, pa Ivančicu i Čakovec. Igračku karijeru nastavio je kasnije u Austriji i Sloveniji, a završio u Šemovcu. Kao trener počeo je u Šemovcu s mlađim uzrasnim kategorijama a kasnije je preuzeo seniore, Vodio je i ekipu Pušćina. Imao je zatim pauzu u trenerskom radu zbog poslovnih obveza, a od kada je u mirovini ima više vremena posvetiti se trenerskom radu.

“KiIler”

– Odradili smo 26 treninga i šest utakmica. Što se tiče utakmica samo smo od Međimurja izgubili 2:1 i to na početku, a ostale smo sve dobili. Ono što je dobro je to da smo dali 23 gola, ali imamo deset različitih strijelaca. Nedostaje nam jedan „killer“ koji bi nam dao dimenziju više ali s brojem golova moramo biti zadovoljni. Isto tako sam zadovoljan s radom i zalaganjem igrača. Ekipa je dobra, mlada, imamo dva iskusna igrača Luku i Darija. Najveći problem nam je to što nam golman ide poslijepodne u školu, ali on trenira s Valentićem ujutro pa to na taj način nadoknadimo. Nedostatak klasičnog napadača kompenziramo kroz igru, te da nam vezni i bočni čim više dolaze u završnicu.
Cilj za prva četiri kola je da pokušamo uzeti devet bodova. Ja ću biti zadovoljan i sa sedam bodova ali cilj je malo viši zato što igramo tri utakmice kod kuće. Nadamo se da nas u tome neće omesti ozljede, a za sada nisu potpuno spremni Strahonja, Hižak i Jertec, naglasio je Ružić.
Povratnik u varaždinske redove, Luka Jagačić ovako je prokomentirao satenje u ekipi: – Ozračje u ekipi je dobro i sve ukupno momčad je solidne kvalitete. Nikome neće biti lako igrati protiv nas. Spektakularne najave ne mogu davati ali prioritet je ostanak u trećoj ligi. To smo si zacrtali na samom početku priprema. To je primarni cilj te mirno privesti prvenstvo kraju, primaknuti se možda sredini ljestvice, koliko je to moguće, dodao je Jagačić.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje