Povežite se s nama

Sport

Rukometaši Vidovca u napetoj utakmici stigli do pobjede protiv lidera KTC-a

Objavljeno:

- dana

Svaka čast

Rukometaši Vidovca stigli su do druge uzastopne pobjede u 1. HRL Sjever, i to pobjedivši na domaćem parketu KTC vodeću ekipu prvenstva rezultatom 34:31.

Bila je to odlična utakmica svih 60 minuta, vrlo uzbudljiva, u odličnom ritmu, a gosti su vodili na samom početku, povevši s 3:1, no domaćin s tri uzastopna gola preuzima vodstvo, i do poluvremena gledamo ‘klackanje’ prednosti od jednog gola, s jedne na drugu stranu, uz čak 12 remija.

U gostujućoj ekipi se ozlijedio ‘srednjak’ Mršić, u prvom poluvremenu, pa je dirigentsku palicu preuzeo Miklečić, i to vrlo solidno. Na drugoj strani je pokušao zaigrati Filip Goričanec, sa slomljenim prstom, no nije išlo. No, u redove Vidovca vratio se kapetan Melnjak, na poziciju desnog vanjskog, što je bilo od velike važnosti.

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 16:16, a u nastavak Vidovec kreće serijom 4:1, i prednost diže, prvi puta na tri gola prednosti.

Na obje strane je bilo mnogo sedmeraca, od kojih su neki podizali i tenzije ne klupi gostiju. Ipak, Dobovičnik na jednoj (8/8) i Vučelić (7/7) na drugoj strani, bili su savršeni s linije sedam metara.

Gosti iz Križevaca ipak stižu do poravnanja 26:26, u 48. minuti. Ipak, vidovečki rukometaši ponovno rade seriju 4:1 i osam minuta prije kraja, utakmica ponovno vode s tri gola, za oduševljenje u dvorani.

Gosti se ne predaju, igraju brzo i poletno, pokazali su da su s razlogom na vrhu tablice, te se vraćaju na gol prednosti, a u posljednju minutu ulazi se rezultatom 32:31, kada je i riješeno pitanje pobjednika.

S krila ‘skače’ Marković, a raspoloženi Varšić brani njegov šut, otvara se kontra u kojoj Težak zabija za 33:31. Poslednji napad gosti ne koriste, a Jeftić u kontri potvrđuje za 34:31.

Teška utakmica

– Vrlo teška utakmica, no potvrdili smo da će naša vidovečka ‘tvrđava’ biti teško osvojiva, i drago mi je da je publika vidjela odličnu utakmicu. Mi imamo problema ove sezone s ozljedama, pa nam je fond igrača sužen, ali pokazali smo da možemo. Idemo pokušati sada i na gostujućem terenu ostvariti pozitivan rezultat – istaknuo je trener Igor Senečić.

Prvi strijelac je dio Dobovičnik s 11 golova, od čega osam s linije sedam metara, a od vanjskih igrača su po tri pogoka postigli Trojko i Štefičar, dok je Melnjak zabio dva. Odličan je bio i Tomislav Hirš, na lijevom krilu, s četiri gola, još jedan novopridošli igrač, koji će, uz Trojka sigurno biti značajno pojačanje za Vidovec.

A jedan od najikusnijih u redovima Vidovca Zoran Jeftić je nakon deset golova na gostovanju, u ovu utakmicu ugradio šest golova.

– Raduje ova pobjeda, naravno. Forma nam se polako podiže, dosta je novih igrača sada smo se svi priviknuli jedni na druge, oni prilagodili našem stilu igre, što se vidi na parketu. Ova pobjeda nam je podstrek i za dalje, idemo i u Ivanić Gradu pokušati nastaviti ovaj niz – kazao je Zoran Jeftić, kružni napadač Vidovca.

Izvor:
Foto: MRK Vidovec

Sport

FC Kovačić obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio dominaciju kod seniora i juniora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FC Kovačić

Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore Fight Club Kovačić Varaždin obranio je titulu prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske te potvrdio dominaciju u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Prvaci Hrvatske su Luka Sakač, Emanuel Šprem, Hana Komes, Borna Tuk i  Lorena Ožura. 

Druga mjesta osvojili su Luka Pokos, Patrik Vučković, Mate Medenjak, Melani Šipek i Sara Bencek, dok su treća mjesta osvojili Fran Viknović, Theo Ledić, Erik Haramina, Jakob Kranjčić, Paolo Žignić,  Luka Starčević i Roko Galunić. 

Bez medalje su ostali Mateo Šimek, Elvis Šipek i David Vugrinčić.  Na žalost kapetan ekipe i višestruki prvak Hrvatske u savateu i boksu Tristan Talan nije imao borbu jer je protivnik par minuta prije borbe odustao. 

– Svi ovi borci prošli su sportske škole Fight Cluba Kovačić od dječje igraonice, kadeta pa do juniora i seniora. Sada slijedi priprema za prvenstvo Hrvatske u boksu koje se održava početkom svibnja – ističu iz FC Kovačić.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Naš drugi gol “pripitomio” je Rudeš i utakmicu smo mirno priveli kraju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u ponedjeljak, 22. travnja stigli su do osme prvenstvene pobjede pobijedivši Rudeš s 2:0 u 31. kolu SuperSport HNL-a.

– Bili smo koncentrirani od samoga početka. Vidjeli smo ranije kako Rudeš može biti opasan. Dogovorili smo maksimalnu koncentraciju od prve minute, iako mislim da smo kvalitetnija ekipa od protivnika, morali smo to dokazati na terenu – rekao je Nikola Šafarić, trener Varaždina i dodao da je njegova ekipa mirno susret privela kraju.

– Jako dobro smo iskontrolirali samu utakmicu. Naš drugi gol je ‘pripitomio’ Rudeš i onda smo priveli mirno utakmicu kraju. Unatoč tom dobrom početku Rudeša, nismo se pribojavali kazne. Vidjeli smo da dobro izgledamo, da dobro stojimo na terenu. Vjerovali smo da će i njihov ritam pasti. Danas je sve bilo na nama i sve je dobro odrađeno – zaključio je Šafarić.

Slijedi susret 32. kola protiv Dinama u subotu, 27. travnja u 17 sati.

Izvor: tportal

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje