Povežite se s nama

Sport

Ponos i sreća: iznimni rezultati sportaša iz Varaždinske županije u 2016., ovo je pet najvećih

Objavljeno:

- dana

Naš odabir

Godina iza nas puna je odličnih sportskih rezultata, a posebno smo ponosni sve naše sportaše. No, u moru uspjeha donosimo pet najznačajnijih.

1. Sara Kolak zlatna na Olimpijskim igrama u Riju

Ludbrežanka Sara Kolak osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju u bacanju koplja. Nakon odličnih kvalifikacija i ulaska u finale, iz četvrte serije bacila je koplje 66.18 metara, što je bilo dovoljno za zlato oko vrata. Slavilo se u cijeloj Hrvatskoj, a posebice u Ludbregu gdje je organiziran doček zlatne olimpijke.

2. Helena Dretar Karić srebrna na Paraolimpijskim igrama u Riju

Na Paraolimpijskim igrama u Riju varaždinska stolnotenisačica Helena Dretar Karić osvojila je u paru sa Splićankom Anđelom Mužinić srebrnu medalju. Prva je to ekipna medalja za Hrvatsku u povijesti Paraolimpijskih medalja.

3. Istok Rodeš do zlata i bronce na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Varaždinac Istok Rodeš svjetski je juniorski prvak u slalomu. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sočiju osvojio je zlatnu medalju te je to prvo svjetsko juniorsko zlato za Hrvatsku. Dodao je i broncu u alpskoj kombinciji. Varaždin je u Graberju dočekao svog šampiona.

4. Dabrovi prvaci Premijer lige i finalisti Hrvatskog rukometnog kupa

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 sezonu 2015./2016. odigrali su za pamćenje. Ponovno su osvojili Premijer ligu, na kraju su u ukupnom poretku Lige za prvaka zauzeli treće mjesto, no povijesni rezultat ostvarili su u Kupu. Na završnici Kupa u Umagu igrali su finale i dobro parirali PPD-u Zagreb, no Zagrepčani su odnijeli titulu.

5. NK Varaždinu u šesnaestini finala Hrvatskog kupa

Nogometaši Varaždina ove sezone su stigli do titule jesenskog prvaka u 3. HNL Istok. Imali su odličan start u sezonu, a nakon prolaska pretkola Kupa, ugostili su Slaven Belupo u šesnaestini finala. Varaždinci su dva puta vodili, 1:0 i 2:1, no Koprivničani su izjednačili u sudačkoj nadoknadi. Krenulo se u lutriju jedanaesteraca i bolji su bili gosti. Istaknimo da je susret pratilo oko 1.300 gledatelja.

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje