Povežite se s nama

Sport

Tko se od klubova iz Varaždinske županije najviše pojačao za drugi dio Međužupanijske lige

Objavljeno:

- dana

Iscrpni pregled

Nogometaši iz Varaždinske županije koji se natječu u Međužupanijskoj ligi opasno se spremaju za drugi dio sezone. Prijelazni rok bio je vrlo iscrpan, a za svaki pojedini klub donosimo pregled koji su igrači otišli a koji pristigli u redove klubova četvrtog ranga hrvatskog nogometa.

Drugoplasirani Varteks, koji ima isti broj bodova kao i vodeći Polet iz Sv. Martina na Muri, pojačao se s petoricom igrača. Stigli su braća Prahić, Moris Kuhta, Romano Nježić i Juraj Hižak, dok su otišli Dejan Glavica u redove Cibalije i Patrik Đunđek u redove Zelengaja i Marko Bogović u Jalžabet.

Otišli Ismajlovski i Vrbek

Osim Đunđeka u Zelengaj, koji drži deveto mjesto lige, stigli su vratar Luka Bešanić i Tomislav Novoselec iz šemovečke Mladosti. Iz Donjeg Kućana u nove sredine otišli su Zlatko Vrbek, Goran Ismajlovski, dok je vratar Siniša Vuković okončao karijeru.

Novomarofčani, koji su samo mjesto iza Zelengaja u drugom dijelu igrat će u gotovo nepromijenjenom sastavu. Stigli su samo Mateo i Mislav Sakač, a otišli su Matija Petrinić i Antonio Šestak. Ni jednog igrača nisu doveli jedanaestoplasirani Nedeljančani, a otišli su im samo Matija Težak i Mihael Erdelja. Gojančani će u drugi dio sezone već s tradicionalno domaćom ekipom. Za drugi dio sezone priključio im se Goran Varga, spomenuti Erdelja i Mihael Melnjak iz Zavrča.

Jalžabet najviše dovodio

Za drugi dio sezone najviše su se pojačali nogometaši Jalžabeta, koji su na pretposljednjem mjestu lige. Stigli su povratnik Nenad Hanc (Imbriovec), Marko Bogović (Varteks), Karlo Marić (Varaždin), Zlatko Vrbek (Zelengaj), Tomislav Srpak (Trnje) i Ivan Sambolek (Mladost (VT)). Nove sredine potražili su Danijel Dušak, Matija Janović, Davor Amanović i Mislav Sakač.

I posljednjoplasirani Zadrugar doveo je nekoliko igrača. Pristigli su Sven Rede (Naftaš), Dario Vugrinec (Ajax), Andrija Havaić (Radnički), Luka Smrečak i Dino Petek iz Razvitka te Dario Štabi (Podravac). Otišli su Kristijan Katalenić, Marko Šegović, Dino Bahat, Mario Novak, Patrik Šoš, Fran Geršić.

I trećeplasirana Podravina je dovela nekoliko pojačanja. Za Ludbrežane će u drugom dijelu zaigrati Josip Šestak (NK Varaždin), Dino Gašparić i Ivan Međimorec koji su branili boje Plitvice iz Selnika, Ivan Vagjunec iz Podravca (SE) i Borna Belaj koji je posljednji angažman imao u slovenskom trećeligašu Rakičanu. Otišli su Josip Salajec, Siniša Čeko, Hrvoje Vuković, Nikola Jagić, dok je Dejan Međimorec prestao s nogometnom karijerom.

 

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje