Povežite se s nama

Sport

Tri varaždinske stolnoteniske generacije brane boje grada

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr sljedeći vikend započinje novu, bogatu sezonu. Kreće s natjecanjem u  ETTU Cupu, prestižnom europskom klupskom kupu, koje je po kvaliteti natjecatelja odmah do Lige prvaka. Kako će se tijekom sezone natjecati u četiri jaka natjecanja, hrvatska Superliga, Europska Superliga, hrvatski kup, te ETTU Cup sastavljena je brojnija momčad.

 

Kako je ovo prvi puta da se varaždinski muški stolnoteniski klub natječe u europskom kupu odlučili smo dati priliku igračima iz Varaždina i varaždinske regije da nose ekipu na ovom nivou natjecanja, rekao je predsjednik STK Starr Ronald Ređep i dodao kako posebnu pažnju u klubu posvećuju razvoju mladih i talentiranih igrača uz pomoć parnera Life Class terme Sveti Martin. Svi oni cijelo su ljeto radili i u sklopu Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin i ETTU Cup dat će im dodatno potrebno iskustvo. Ronald Ređep tako će priliku dati mladim snagama STK Starr Nikoli Horvatu, Dariu Kraljiću i Leonu Šanteku.

STK Starr domaćin je grupe C ETTU Cupa, a 17. i 18. rujna u sportskoj dvorani u termama Sveti Martin nastupi će belgijski TTC Sokah Hoboken,  turski Turk Telekom Ankara Spor Kulubu, portugalski  G.D. do Centro Social do Juncal te hrvatski predstavnik STK Starr Varaždin.

O jačini ekipa koja dolaze govore činjenice da je belgijska jedna od najjačih u Europi, a gdje su igrali i Samsonov i Primorac. Iz belgijske lige dolazi i rekordni osvajač Lige prvaka. Stolni tenis u Portugalu je u velikom uzletu, momčadski su prvaci  Europe a imaju i tri igrača u Top 30 svjetske stolnoteniske feseracije. U Turskoj se u stolni tenis ulaže sve više o čemu govori i njihov sponzor turska telekom kompanija, a u ekipi imaju i odličnog igrača iz Egipta.

U svakom slučaju stolnoteniski vikend program sportskoj dvorani u termama Sveti Martin bit će ispunjen vrhunskim stolnim tenisom koji još nije uživo viđen u ovom dijelu Hrvatske.

Raspored utakmica :

17. 09. 14:00 TTC Sokah Hoboken – Turk Telekom Ankara Spor Kulubu

17. 09. 14:00 STK Starr Varaždin – G.D. do Centro Social do Juncal

17. 09. 19:00 G.D. do Centro Social do Juncal- TTC Sokah Hoboken

17. 09. 19:00 Turk Telekom Ankara Spor Kulubu – STK Starr Varaždin

18. 09. 10:00 Turk Telekom Ankara Spor Kulubu – G.D. do Centro Social do Juncal

18. 09. 10:00 STK Starr Varaždin – TTC Sokah Hoboken

Prijavljeni sastavi ekipa:

TTC Sokah Hoboken ( Rajko Gommers, Dongying Zhang, Kilomo Vitta, Laurens Devos, Olav Kosolosky, Marc Gijs), Turk Telekom Ankara Spor Kulubu ( Ahmed Aly Ahmed Saleh, Mustafa Fahrettin Ekmekci, Paata Pirtskhalava, Evgenij Barkhatov, Irfan Tavukcuoglu, Atla Aydin), G.D. do Centro Social do Juncal (Andrei Bukin, Mihai Sargu, Rodrigo Costa, Luis Sousa, Lusi Maciel, Hugo Sousa, Andre Rocha) i STK Starr Varaždin (               Ruiwu Tan, Ronald Ređep, Jia Zeng, Samuel Mabey, Nikola Horvat, Leon Šantek, Dario Kraljić, Matthias Landfried).

Izvor:
Foto:

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Sport

Zlatko Dalić s Vatrenima osvojio turnir u Egiptu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska nogometna reprezentacija osvajač je međunarodnog turnira ACUD Cup, koji je odigran u Kairu, a u završnoj borbi za trofej svladan je Egipat 4:1.

Domaćin je poveo već u šestoj minuti kada je Rabia iz blizine šalje loptu iza Labrovićevih leđa, no u 21. minuti za izjednačenje se pobrinuo Vlašić odličnim udarcem pod prečku, s ruba kaznenog prostora.

S tih 1:1 otišlo se na odmor, pri čemu je veliku priliku na samom kraju prvog dijela propustio Petković, no propušteno je nadoknadio u 57. minuti, kada je na drugu Modrićevu asistenciju glavom postigao pogodak za 2:1.

Kramarić je također bio precizan glavom, u 77. minuti, nakon ubačaja Majera iz prekida, dok je upravo Majer stavio “točku na i” nekoliko minuta prije kraja utakmice.

– Pobjeda, dobra utakmica. Došlo je 80 tisuća ljudi. Čast nam je da je Hrvatska imala prigodu odigrati utakmicu na kojoj su prvi put nakon 12 godina u Egiptu bili navijači. Znači svima nama, rekli smo da je ovo teambuilding, ali nam je bitan i rezultat. Napravili smo ga i jako sam zadovoljan. Krenuli smo malo lošije. Sami sebe dovedemo u situaciju nakon prekida primimo gol. Moramo to popraviti. Oni su imali i stativu, sve je to bilo iz naših grešaka, iz netočnih dodavanja, što je malo čudno za nas, ali popravit ćemo to. Vratili smo se i bilo je to puno kvalitetnije nego protiv Tunisa. Bili smo na visokom nivou, barem se meni tako činilo – rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje