Povežite se s nama

Sport

U Varaždinu na kvalifikacijama za World Grand Prix hrvatska reprezentacija poražena od Argentinki

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

 U svom prvom nastupu u trećem krugu kvalifikacijskog turnira iz serije World Grand Prix u Varaždinu hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je od ekipe Argentine s 1:3, po setovima, 28:26, 19:25, 16:25, 13:25.

Prije te utakmice hrvatske reprezentativke odigrale su jedan službeni i dva prijateljska susreta s ekipom Argentine na njenom terenu: dva su dobile, od toga jedan u prvom krugu kvalifikacija, a jedan prijateljski meč su izgubile. Dakle, riječ je o ekipama koje se dobro poznaju, a u ovim dosadašnjim susretima reprezentacija Hrvatske bila je bolja ili ravnopravna s puno iskusnijim protivnicima.

Međutim, pri kraju teške jednomjesečne turneje mlade hrvatske igračice nenavikle na igranje s tako snažnim protivnicama na brojnim, dugim turnirima, ostale su potpuno bez svježine i snage. Zbog toga su u Varaždinu igrale neusporedivo slabije nego na početku ciklusa: dok su sigurnom igrom pobijedile Argentinke u njihovoj dvorani u gradu Neuquenu pred četiri i po tisuće fanatičnih navijača, u Varaždinu su doživjele bolan poraz. 

Hrvatska reprezentacija nastupila je ozbiljno, oslabljena jer zbog povrede nije mogla igrati Lucija Mlinar koja je bila važna igračica na prethodna dva turnira. Tijekom drugog seta povrijedila se i Katarina Pavičić što je ostavilo traga na njenoj igri.

Ponovno se pokazalo da naša mlada momčad teško drži koncentraciju, pa je nakon dobivenog prvog seta, došlo do takvog pada u igri da su Argentinke na kraju lako dobile susret s uvjerljivih 1:3.

Naše mlade igračice impresionirane time što prvi put igraju pred domaćom publikom, nisu dobro započele susret. Posebice su griješile pri prijemu servisa, no nakon početne nervoze, uhvatile su ritam pa su zahvaljujući uspješnim napadima Katarine Luketić povele s 8:7. Nakon toga momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a zahvaljujući boljoj blok igri, hrvatske reprezentativke povele su s 13:11. No, Argentinke su odmah uzvratile i izjednačile, ali zahvaljujući sjajnim servisima i smečevima Samante Fabris hrvatska reprezentacija napokon je stvorila prednost od četiri poena te je povela s 19:15 i 21:17. Zbog ponovnih oscilacija u igri naše momčadi, Argentinke su nakon serije naših pogrešaka najprije izjednačile, a potom i povele 23:24. U dramatičnoj završnici zahvaljujući najprije sjajnom bloku, a potom i odličnom napadu Katarine Luketić, naša reprezentacija uspjela je dobiti set s 28:26.

Na početku drugog, kao i u prvom setu, momčadi su se najprije izmjenjivale u vodstvu, a svaka ekipa osvajala je poene na servis protivnika. No, vidjelo se da je kod naše momčadi došlo do pada koncentracije, pa su Argentinke, zahvaljujući odličnim servisima Camile Hiruele, ali i povredi Pavičić, ostvarile vodstvo do 4:8. Bez ozlijeđenih Mlinar i Pavičić igra naše reprezentacije ubrzo se raspala, pa su Argentinke za čas povele s 9:15. Ponovno je servis Samante Fabris bio nerješiva enigma za Argentinke, pa su naše smanjile na 14:17, te zahvaljujući Butigan i Luketić gotovo sustigle vodstvo Argentinki. No, tada su naše protivnice ubacile u višu brzinu te su povećale vodstvo na 18:21 i sigurnom igrom dobile set s 19:25.

Naše reprezentativke dobro su otvorile četvrti set te su zahvaljujući odličnim servisima Fabris povele s 4:0. I kad se učinilo da će preuzeti inicijativu, jer su protivnice djelovale potpuno izgubljeno, naše igračice opet su ušle u seriju pogrešaka pa su Argentinke ubrzo izjednačile, a potom i povele čak s 9:16. Tada dolazi do potpunog raspada igre naše reprezentacije, pa su nas Argentinke nadigrale u svim elementima igre i sigurno dobile set s uvjerljivih 16:25.

Nakon dva seta u kojima su ih Argentinke dotukle puno boljom igrom, bilo je teško očekivati da će se naše igračice oporaviti i vratiti u igru. I zaista, Argentinke su nastavile boljom igrom, a naše s brojnim pogreškama, tako da je ubrzo rezultat bio 1:6, a nešto kasnije i 6:11. Do kraja seta hrvatske reprezentativke nisu se uspjele vratiti u igru, pa su ih Argentinke dotukle rezultatom 13:25.

U prvom susretu kvalifikacija u Varaždinu Portoriko je priredio poprilično iznenađenje pobijedivši favoriziranu ekipu Bugarske s 3:1.

Hrvatska je igrala u sastavu: Rene Sain, Nikolina Božićević, Božana Butigan, Lara Štimac, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Jelena Šunjić, Samanta Fabris, Natalia Tomić, Matea Ćurak, Lara Vukasović, Katarina Luketić.

Argentina: Bosio, Acosta, Fresco, Aispurua, Piccolo, Sagardia, Sosa, Lazcano, Rizzo, Giorgi, Fortuna, Vidal, Martinez, Hiruela

Izvor: hou.hr
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje