Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina uz hat-trick Domagoja Drožđeka deklasirali Goricu

Objavljeno:

- dana

2. HNL

Nogometaši Varaždina u sklopu 18. kola ugostili su Goricu u derbiju kola, a slavili su domaći pred 1.500 gledatelja rezultatom 3:0.

Prvu pravu priliku varaždinski nogometaši imali su u devetoj minuti. Dario Jertec sjurio se u šesnaesterac, lažnjakom vagnuo golmana Kristijana Kahlinu, no vratar je krajnjim naporima obranio. Jertecu se potom lopta dobila, ali gostujući obrambeni igrač blokirao je njegov drugi pokušaj.

Samo dvije minuta kasnije Goričani su opasno zaprijetili. Estonac Henerik Ojama našao se u izglednoj prigodi, no pucao je pokraj gola.

U 13. minuti Jertec se surio u slalomu, ušao u kazneni prostor, pao, ali glavni sudac Ivan Župan odmahnuo je rukom. U 28. minuti odlična akcija Varaždina. Jertec je uposlio Domagoja Drožđeka, no njegova povratna lopta nije pronašla nikog. Pritisak nogometaša Marija Kovačevića isplatio se napokon u 31. minuti. Zabio je Drožđek glavom na asistenciju Dejana Glavice.

Dominacija

U 52. minuti gosti su imali izgledu priliku. Ipak, Leon Šipoš bio je prekratak u skoku. Šest minuta kasnije pokušaj Šipoša otišao je ponovno pored gola.

U 60. minuti opasnost pred gostujućim vratima. Glavica je izremplao gostujućeg stopera, no njegovo dodavanje za Jerteca presjekla je obrana Gorice. Tri minute kasnije Nenad Erić našao se u izglednoj prigodi. Na ubačaj Jerteca napadač Varaždina nije dobro glavom zahvatio loptu pa je ona otišla pored gola.

U 71. minuti Varaždinci su zabili drugi gol. Ponovno je strijelac bio Drožđek. U prazan prostor mu je loptu poslao Golubar, a ovaj je mirno matirao Kahlinu. U 81. minuti Drožđek je zabio hat-trick. Ovaj put mu je asistirao Glavica, a Drožđek je s pet metara plasirao u mrežu. Rezultat od 3:0 ostao je do samog kraja pa su se varaždinski nogometaši pobjedom oprostili od domaće publike za ovu godinu. 

– Veseli me način na koji smo pobijedili. Protok lopte je bio dobar i mogli smo zabiti još koji gol. Gosti su u drugom dijelu imali nekoliko situacija, no znali smo da će biti prostora za naše brzance. Znao sam da mi možemo bolje i to smo pokazali – rekao je Mario Kovačević, trener Varaždina.

U 19., posljednjem kolu ove jeseni Varaždinci odlaze u goste kod Šibenika. 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje