Povežite se s nama

Sport

Varaždinske ekipe Art Metali Junajted i CB Marocchino četvrtfinalisti!

Objavljeno:

- dana

MAGMA PAN KUP

Uz branitelja naslova Centar Škudar iz Novoga Golubovca, koji je i tijekom prvoga kruga ovog turnira s najboljim učinkom (svih 9 bodova, gol razlika 13:1) zadržao natjecateljski broj jedan i plasirao se izravno iz skupine u četvrtfinale, sinoć su se za to birano društvo osam najboljih ekipa izborile i dvije varaždinske ekipe, CB Marocchino i lanjski finalist Artmetali Junajted.

Obje u vrlo dramatičnim utakmicama, jedna je odlučena tek nakon osam serija šesteraca, druga pogotkom u posljednjoj minuti!

Merkaš graditeljstvo iz Donje Šemnice i CB Marocchino iz Varaždina odigrali su fantastičnih 30 minuta; Kralj je doveo Šemničane u vodstvo u 6. minuti, samo dvije minute kasnije Šestak je izjednačio, u trećoj minuti nastavka Modrić zabio i za preokret (1:2), međutim Cvilko je tri minute prije kraja vratio stvari na početak. Završilo je 2:2, igrala su se dva produžetka po pet minuta, a kako je i dalje bilo 2:2, odlučivali su šesterci. Nakon tri serije po dva pogotka i jedan promašaj sa svake strane, a onda su kod 4:4 nastavili raspucavati mladi Matija Kanceljak za Merkaš, odnosno prekaljeni Miljenko Mumlek za Marocchino. Punih sedam serija nismo dobili pobjednika, a onda je u osmoj Galoši obranio Kanceljaku, a Mumlek zabio i šesti put zaredom, za konačnih 9:8 u korist CB Marocchina.

Jednako atraktivna bila je utakmica između slovenske Optike Kiraly i lanjskog finalista, Art Metala Junajted. U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, a onda su Golubar i Malnar odveli Junajtedovce do 2:0. Međutim, možda i ne baš po postulatima fair-playa, Zagorec je odmah s centra zabio za 1:2 dok su Varaždinci još slavili, a minutu kasnije je i Kiraly zatresao mrežu za izjednačenje istiomene ekipe. Ipak, točno 28 sekundi prije kraja Josip Golubar je sjajno prošao lijevom stranom i opalio prizemno u suprotan kut, te svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3:2 i plasman Junajteda u četvrtfinale, gdje čeka boljeg iz susreta kučanskih Iceka i koprivničke Jelene Trade.

U jedinoj veteranskoj utakmici osmine finala FE Lacio je iznenadio veterane Slobode. Iako je CB Sloboda povela golom Pokosa, do poluvremena su Sudžuković i Ipša preokrenuli, a u nastavku zabili i Jagnjić i opet Sudžuković, za visokih 4:1 i najveći dosadašnji uspjeh ove rekreacijske ekipe.

Pred nama je drugi od tri dana osmine finala, opet maksimalno atraktivan. Od 19 sati na parket Graberja će veterani Bilikuma petkom i Hudek Trgotransa, gledat ćemo sraz lanjskih polufinalista i branitelja naslova. Četvrtfinale će tražiti i veterani koprivničkog OPG Radičeka protiv rekreativaca iz Kluba 45, a dvije seniorske utakmice osmine finala zaista su za „prste polizati“; veliki zagorski derbi igrat će Klesarstvo Martinčević Q-Servis Benkus iz Novaka i Prijatelji Roberta Murića iz Bednje, dok će u drugom susretu četvrtfinale tražiti trnovečki Auto Florijanić i MNK Črešnjevo, uz bučnu navijačku podršku. 

Izvor:
Foto: facebook

Sport

Županijski kup: u polufinalu Varteks na Ivančicu, Bednja dočekuje Nedeljanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na rasporedu su prve polufinale utakmice Županijskog nogometnog kupa. U srijedu, 17. travnja u 17 sati na rasporedu su obje utakmice.

U prvom susretu Varteks dočekuje Ivančicu na stadionu Sloboda.

– Imamo dvije polufinalne utakmice protiv Ivančice, pripremamo se za njih, a evo na treningu danas ćemo još dodatno prezentirati i dogovoriti taktiku. Moramo pripremiti sve raspoložive informacije i  već od prve utakmice pokazati da nam kup ove godine bitan – ističe Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

I s druge respekt također.

– Stanje u ekipi je jako dobro, imamo vrlo dobru momčadski koheziju. Klub je prilično ambiciozan, ne mogu se požaliti – ističe napadač Ivančice, Ivan Kostelac, jedan od bivših igrača Varteksa.

U drugom polufinalnom susretu Bednja u Beletincu dočekuje Nedeljanec.

Nastavite čitati

Sport

Matija Garić, napadač Zelengaja: Suigrači me zezaju da više ne znam zabiti običan pogodak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi nogometaši bi bili presretni kada bi barem jednom u cijeloj karijeri zabili prekrasan pogodak koji će se pokazivati po medijima diljem države i koji će biti proglašen za najljepši pogodak tjedna. Ali Matija Garić, ne samo da je zabio jedan takav pogodak, nego je u istoj sezoni već drugi put zadivio regiju.

>>VIDEO Kakva majstorija Matije Garića u dresu Zelengaja

Prekrasne škarice veznjaka Zelengaja proglašene su za najljepši amaterski pogodak prošlog kola u sklopu natjecanja Niželigaški gol tjedna kojeg organizira sportska platforma Sofascore. Pogodak pogledajte ovdje – link

Zanimljivo, ovo je drugi put ove sezone da 21-godišnji Garić pobjeđuje u tjednom glasovanju, njegov pogodak najljepši je bio i u trećem kolu.

– Suigrači me zezaju da više ne znam zabiti običan pogodak, nego samo eurogolove. Čak sam malo vježbao škarice na treningu uoči utakmice i kada sam vidio kako mi lopta dolazi, odlučio sam se na takav potez pa što bude! Na kraju je bio sjajan osjećaj. Iako mi je pogodak iz trećeg kola malo draži, ovaj za mene ima emotivnu težinu i posvećujem ga Lovri Juriniću i njegovoj obitelji – rekao nam je ovaj student FOI-ja u Varaždinu. 

Zelengaj iz Donjeg Kućana, nadomak Varaždina trenutačno je peta momčad Prve Županijske nogometne lige Varaždin, a Garić je najbolji strijelac svoje momčadi. Škarice su bile 12. pogodak kojeg je zabio ove sezone i sada će u završnom finalnom natjecanju na kraju sezone imati dvostruko više šanse osvojiti vrijedno sponzorstvo svom klubu.

– To nije sve, očekujte još mojih pogodaka! – poručio je Garić za kraj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje