Povežite se s nama

Sport

Vindija pobijedila Liku bez borbe 8:0

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Hrvači Vindije upisali su još jednu pobjedu u Premijer ligi. Varaždinci su danas u dvorani u Graberju pobijedili zagrebačku Liku 8:0 bez borbe jer gosti nisu imali predstavnike u dvije kategorije.

Prema propozicijima, održan je prijateljski susret između dva kluba, a u pet borbi Vindija je bila uspješnija od Like 4:1. Varaždinske su pobjede ostvarili Tonimir Sokol nad Stefanom Miloševićem (do 71 kg), Benjamin Šokman nad Filipom Zelićem (do 75 kg), Ivan Ratković nad Josipom Bagarićem (do 85 kg) i Dejan Šokman nad Dinom Filipovićem (do 130 kg). Poražen je jedino Tomislav Težak od Marija Bagarića (do 80 kg).
– Prijateljski je meč bio dobar i zanimljiv s atraktivnim borbama mladih hrvača. A upravo to želimo u klubu da naši mladi hrvači dobiju priliku. Prvenstvo je zanimljivo. Mi smo dobili Sesvete, Sesvetski Kraljevec je uzeo bod Petrinji i komplicira se borba za prvo mjesto. Mi ćemo odlučivati o prvaku u zadnjem kolu u Petrinji, hoće li to biti Petrinja ili Sesvetski Kraljevec. To je plod dobrog rada i za godinu-dvije imat ćemo odličnu mladu ekipu i boriti se za naslov – rekao je trener Vindije Pero Panić.
Priliku koja je pružena mladim hrvačima svakako je iskoristio 18-godišnji Ivan Raktović.
– Cilj mi je bila kratka borba protiv Bagarića i to sam uspio. Uopće sam zadovoljan svojim nastupima ove sezone, pobijedio sam neke hrvače što nisam očekivao. Iznenadio sam i trenere i sebe. Vidi se da napredujemo i da imamo dobru budućnost – kazao je Ratković koji očekuje pobjedu i u sljedećem kolu kada u Varaždin dolazi Slatina.
Nakon osam kola Vindija je treća s devet bodova. Vodi Petrinja s 13 bodova, a Sesvetski Kraljevec na drugom mjestu ima bod manje. Slatina je peta s tri boda.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje