Povežite se s nama

Zabava & Stil

Ima i onih koji misle da imaju previše dana godišnjeg odmora!

Objavljeno:

- dana

GODIŠNJI ODMORI

Imamo li dovoljno dana godišnjeg odmora i uspijevamo li se na njemu odmoriti i “napuniti” baterije pitanje je kojim se u svojem istraživanju bavio portal MojPosao. Ovo najnovije istraživanje kojim je ispitano 400 ljudi pokazalo je da zaposlenici najviše zamjerki imaju na broj dana godišnjeg odmora i to što svoj godišnji ne uspiju dobiti u željenom terminu!

Svega 6 % ispitanika misli da imaju i previše dana godišnjeg odmora te da toliko slobodnih dana smanjuje produktivnost, dok 48 % smatra da je broj dana kojim raspolažu dovoljan za odmor.

Dakle, gotovo polovica nije zadovoljna brojem dana godišnjeg odmora, a čak 78 % ima problema s dobivanjem godišnjeg u željeno vrijeme.

Tek maleni broj ispitanih (22 %) izjasnio se da nije imao s tim problema uz uvjet da su ga pravovremeno najavili. No zabrinjavajuće je što je istraživanje pokazalo kako se zaposlenici tijekom godišnjeg odmora zapravo teško “otkače” od posla.

Svega petina ispitanika na odmoru se može u potpunosti opustiti

Svega petina ispitanika se na godišnjem odmoru može u potpunosti opustiti i zaboraviti na posao. O poslu na odmoru razmišlja 35 % ispitanika, a 43 % povremeno.

O poslu na odmoru više razmišljaju žene od muškaraca, a u današnje vrijeme teško je ostati imun i na provjeravanje e-pošte za vrijeme odmora. Od ispitanika koji imaju službenu e-mail adresu, njih čak trećina (33 %) svakodnevno provjerava poštu, a 34 % povremeno.

No prime li za vrijeme godišnjeg odmora poslovni poziv, istraživanje je pokazalo da će se polovica ispitanika, odnosno 49 %, na njega sigurno i javiti!

To je vjerojatno zato što se većina boji što se događa na poslu dok se oni odmaraju i kako se s poslovnim obavezama nosi njihova zamjena. Neki su zbog posla spremni i prekinuti svoj odmor, a glavni razlozi tome su previše posla, pritisak nadređenih, strah od zaostataka i gubitka posla.

No unatoč svim problemima, većina ispitanika, odnosno 62 %, izjasnila se da se ipak uspijeva odmoriti na odmoru.

KAKO SE VRATITI?

Uživate na godišnjem odmoru, no potom vas kao hladan tuš oblije činjenica da ćete uskoro ponovno biti na poslu. Povratak u svakodnevicu može biti stresan. Što učiniti? Stručnjaci savjetuju da prvi dan na posao dođete ranije kako biste “snimili” što se sve događalo kad vas nije bilo. Potom napravite plan aktivnosti bez postavljanja ambicioznih ciljeva, a ne ide li vam od ruke vlastiti posao, pomognite drugima, to će vas “trgnuti”. I, najvažnije, počnite već sada planirati novi odmor. S mislima na novi godišnji s veseljem ćete se prihvatiti radnih zadataka i povratak u stvarnost lakše će proći.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Snima se dokumentarni film od navijačkoj skupini White Stones

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dokumentarni film o ljudima koji su i život svoj i sreću svu ostavili Varteksu premijerno će biti
prikazan u ožujku iduće godine, 35 godina od osnivanja navijačke skupine White Stones.

Na lokacijama u Varaždinu krenulo je prije nekoliko tjedana snimanje dokumentarnog filma Čuvari tvojeg imena, o navijačkoj skupini White Stones. Stonesi već 35 godina ponosno i
beskompromisno podupiru svoj nogometni klub NK Varteks, od onog bivše kluba koji je na
prijelazu iz 20. u 21. stoljeće bio institucija hrvatskog nogometa, iz godine u godinu
predstavljajući Hrvatsku u europskim natjecanjima, do novog kluba baziranog na takozvanom
socios modelu.

Dokumentarni film Čuvari tvojeg imen pokrit će sve te povijesne trenutke uz pomoć arhivskog materijala i brojnih intervjua sa akterima na navijačkoj sceni i u NK Varteksu. Autor filma je dugugodišnji član White Stonesa Dražen Vučković, a produkciju potpisuju varaždinski filmaš Jurica Hižak i varaždinska produkcijska kuća Rebl film. Cijela filmska ekipa je iz Varaždina, a u filmu će se koristiti i isključivo glazba varaždinskih autora, bendova BKD i Denigma, Ljubomira Kerekeša, Kronje, Sabya i Žete. Arhivski materijal za potrebe snimanja filma ustupili su navijačka skupina White Stones, obitelj Herjavec, Varaždinska televizija VTV, Vladimir Mrak, Željko Hajdinjak i Mario Lovrak kojima se autor i produkcijski tim iz svega srca zahvaljuju.

Do sada su snimljena tri filmska seta od planiranih 10, a snimanje se nastavlja punom
parom i film bi trebao biti premijerno prikazan u n ožujku iduće godine, na 35. godišnjicu
osnivanja navijačke skupine White Stones. Vrijedi spomenuti i da su snimanje filma financijski pomogli brojni donatori, posebno ekipa osnivača i dugogodišnjih članova navijačke skupine White Stones koji su se okupili pod krilaticom Jageri 1990, ali i brojni sponzori te Grad Varaždin.

Podršku filmu pruža i lokalna rockerska scena tako da su organizatori Open air rock festivala Freedom Fest koji će biti održan na Stadionu Sloboda 25. svibnja ove godine, a na kojem će nastupiti bendovi Zadruga, Njake i Zadovoljština, Black Jack, The Wonderful Flying Machine, Godfathers, Najveribest, Foilers i naravno Grozni Gadovi, odlučili donirati dio novca od ulaznica koje će biti prodane u pretprodaji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Koncert Urbana&4 uz gudački orkestar varaždinska publika će dugo pamtiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Urban&4 uz gudački orkestar u subotu su napunili Arenu Varaždin.

Publika je uživala u koncertu koji je trajao više od dva sata, a donio je presjek novije i starije Urbanove glazbe. Gudački orkestar priodonio je uistinu posebnoj atmosferi u dvorani.

Lijepa i za pamćenje je kombinacija Urbanove glazbe uz gudački orkestar. Obožavatelji su cijeli koncert pjevali.

Damir Urban je cijelu večer komunicirao s publikom, zbijao šale na račun svojih godina, a poručio je da on i supruga i u nedjelju ostaju u Varaždinu da bi malo uživali.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje