Povežite se s nama

Zabava & Stil

Mnogi parovi i nakon 50. godine uživaju u seksu

Objavljeno:

- dana

ISTRAŽIVANJA

Iako mnogi misle da nakon 50. ljudi uglavnom gube interes za seks, novija istraživanja pokazuju malo drukčiju sliku.

Ispitanici jedne američke ankete kažu da imaju zadovoljavajući seks, iako je možda rjeđi u odnosu na doba prije 50. rođendana. Američki televizijski program Today proveo je ispitivanje među Amerikancima starijima od 50 godina.

Trećina ispitanih izjavila je da imaju seksualne odnose nekoliko puta tjedno ili mjesečno, a to nije velika razlika u odnosu na četrdesetogodišnjake, među kojima njih 43 posto seks ima jednom tjedno. Gotovo svi stariji ispitanici rekli su da su zadovoljni svojim seksualnim životom, s tim što gotovo četvrtina njih nema nikakvih odnosa, a isti takav odgovor dalo je 17 posto četrdesetogodišnjaka.

Bez obzira na učestalost seksa, više od polovice njih izjavilo je da priželjkuju češće odnose, ali njihov partner to ne želi ili ne može. Od onih koji održavaju redovne odnose, 45 posto njih tvrdi da su zadovoljni seksom, dok svaki peti ispitanik tvrdi da jednostavno više nema seksualne želje. Ono što je zanimljivo, i što se nikad ne mijenja bez obzira na godine, jest činjenica da i muškarci i žene krive partnere za manjak seksa (žene malo češće krive muškarce). Muškarci tvrde da seksa nema zbog zdravlja i smanjenog libida, dok žene kao krivca navode muškarca koji ne želi ili ne može imati odnose. 

Drugo istraživanje, koje je proveo jedan portal za upoznavanje novih partnera, otkriva da čak 97 posto osoba srednje životne dobi redoviti seks smatra vrlo bitnim dijelom veze. Samci u pedesetim godinama života, prema istraživanju, ne traže veze u kojima će se seks prakticirati povremeno, već njih čak 65 posto u seksu želi uživati dva do tri puta na tjedan.

No, nisu samci jedini koji redovito prakticiraju seks, jer pojedini seksolozi tvrde da vjenčani parovi ipak najčešće prakticiraju seks, a žene su te koje u njemu s godinama sve više uživaju. Za one u srednjoj životnoj dobi i željom za češćim uživanjem u seksu, zdravstveni problemi, poput srčanih bolesti i visokoga krvnog tlaka, ne bi trebali biti prepreka, tvrde znanstvenici. 

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje