Povežite se s nama

Zabava & Stil

Novo mjesto za šoping

Objavljeno:

- dana

Trgovački centar Galerija sjever

Galerija sjever ime je prvog retail parka u Međimurskoj županiji gdje će svoje trgovačke prostore u četvrtak 7. studenog otvoriti renomirani svjetski brendovi kao su Newyorker, Müller, C&A, Deichman i Kik, dok je svoja vrata već otvorila trgovina Spar.

Investitor u ovaj specijalizirani trgovački centar sa 150 radnih mjesta čakovečko je građevinsko poduzeće Đurkin koje je u njega uložilo više od 50 milijuna kuna.

Prvi takav centar

– Na projektu se radilo nekoliko godina, počevši od same ideje, pa sve do realizacije koju danas vidimo na ulasku u Čakovec iz smjera Šenkovca, odnosno na adresi Svetojelenska cesta 25. Grad Čakovec i Međimurje do sada nisu imali jedan centar ovakvog tipa, pa su Međimurci odlazili u kupovinu u druge sredine, što više neće biti nužno – rekla je Maja Đurkin Međimurec, voditeljica trgovačkog centra.

Galerija sjever nalazi se na zemljištu od 20.000 četvornih metara s ukupnom zakupnom površinom od 7.000 kvadrata. Od dana dobivanja građevinske dozvole, pa do uspješno provedenog tehničkog pregleda građevinskim poduzećima predvođenim tvrtkama Međimurje graditeljstvo i Đurkin proteklo je svega pet i pol mjeseci.
Da bi se to uspjelo, na izgradnji je neprekidno radilo dnevno prosječno stotinjak ljudi, a indirektno je na poslovima vezanim za realizaciju cjelokupnog projekta sudjelovalo i više od tisuću.

– Zahvaljujemo izvođačima, a posebno službama Grada Čakovca i gradonačelniku Stjepanu Kovaču, komunalnim poduzećima, kao i svima koji su kod izgradnje dale veliki doprinos. S gradnjom nismo htjeli ni započeti sve dok nismo imali 80 posto popunjenog prostora.

Da bismo to postigli, razgovarali smo sa zakupcima i kada smo dobili povratne informacije da su spremni doći u Čakovec, krenuli smo u završne pregovore. Njihova spremnost bila nam je vjetar u leđa i potvrda da naša ideja ima smisla – istaknula je voditeljica Galerije sjever.

Hrabri početak

Za dogovore sa zakupcima, kako dodaje, bila su dovoljna tri mjeseca.

– Iako iza Galerije sjever stoji domaći investitor, prilikom pregovora sa stranim zakupcima nije se osjetilo nepovjerenje ili podozrenje. Štoviše, bilo je obrnuto jer smo projekt predstavili kao vlastitu investiciju. A kad radiš nešto svojim novcem, onda vodite najveću moguću brigu o svim aspektima ulaganja. Tako smo svi zajedno krenuli hrabro, a vjerujem da hrabre prati i sreća – naglašava Đurkin Međimurec napominjući da im je kod zakupa pomogla agencija Mitbau.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje