Povežite se s nama

Zabava & Stil

Poduprite Martin put u Afriku

Objavljeno:

- dana

UKLJUČITE SE U HUMANITARNU AKCIJU

Portal ZMUSK (Zrnca mudrosti uz šalicu kave) pokrenuo je akciju pomoći mladoj apsolventici etnologije i kulturne antropologije te povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Marta Fiolić planira šest mjeseci boraviti u Ruandi te se baviti volonterskim radom.

Ono što o “crnom kontinentu” znamo, doznali smo putem malih ekrana, knjiga, radioemisija, novina i sl. Uglavnom su nam poznate potresne priče o siromaštvu i gladi, o iskorištavanju dječjeg i ženskog rada, obrezivanju i udaji malodobnih djevojčica, “krvavim dijamantima”, itd. Iz tih priča rijetko čitamo optimizam. Naravno, te potresne priče ne smijemo ignorirati, ali ne smijemo niti na temelju njih generalizirati.

Afrika je, međutim, daleko više od toga. Sljedećih šest mjeseci imat ćete jedinstvenu priliku na portalu ZMUSK čitati i gledati čitav spektar priča, koje se isprepliću oko Nyamirambo ženskog centra u Kigaliju. Dakle, o svim zanimljivostima i pojedinostima iz svakodnevnog života moći ćete doznati iz reportažnih zapisa mlade atnologinje i antropologinje Marte Fiolić, koja u prosincu putuje u Ruandu kako bi volontirala u okviru “promicanja prava žena”. Kroz fotoreportažu, približiti će vam sredinu u koju odlazi, prilike života i svakodnevicu u Kigaliju, glavnom gradu Ruande. Dakako, to će jedino biti moguće u slučaju da Marta Fiolić uspije uz vašu pomoć, sakupiti nešto više od dvije tisuće eura – koliko joj je potrebno da bi boravila u Ruandi tijekom idućih šest mjeseci.

Mirovni Inštitut iz Ljubljane koji je do sada financirao projekt u Ruandi, nije više u mogućnosti podmirivati troškove putovanja i života volontera, pa tako ni gđice Marte Fiolić.

Svi koji žele pomoći i dati svoj doprinos, mogu to učiniti uplatom na

Marta Fiolić
Tekući račun: HR7023600003235350690
Žiro račun: HR4823600003114345720

ili putem stranice:
http://www.volunteerforever.com/volunteer_profile/marta

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje