Povežite se s nama

Zabava & Stil

Šest dana vrhunske zabave uz Prljavce, Škoru, Halida, Grašu…

Objavljeno:

- dana

PORCIJUNKULOVO

Od 28. srpnja do 2. kolovoza na rasporedu je 53. izdanje najveće manifestacije u Međimurju i okolici – popularno Porcijunkulovo.

I ove godine glavni organizatori događanja, Grad Čakovec i gradska Turistička zajednica, za posjetitelje su pripremili brojne novosti. Svakako treba istaknuti da je glavna koncertna pozornica s Trga Republike preseljena u jezero Perivoja Zrinski.

Svirka na terasama

– Prostor na Trgu smo oslobodili za izlagače, koji su se ove godine prijavili u velikom broju. Bit će svega, od bogate enogastronomske ponude do velikog izbora tradicionalnih proizvoda – istaknuo je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.
A na glavnoj pozornici izmijenit će se šest vrhunskih izvođača. Program otvara Halid Bešlić, nakon kojeg redom slijede Prljavo kazalište, klapa Šufit, Miroslav Škoro i Danijela Martinović, dok će završni koncert održati Petar Grašo. Program na glavnoj pozornici nije i jedini glazbeni sadržaj Porcijunkulova. Kafići u gradskom središtu imat će vlastite pozornice na kojima će se svakodnevno izmjenjivati domaći i strani izvođači. Program će se proširiti na neke nove prostore, kao i šareni kišobrani, koji su postali zaštitni znak čakovečkih ulica.

Nedjeljno poslijepodne iskoristit će se za druženje s posjetiteljima manifestacije uz besplatan roštilj, a neće nedostajati ni međimurske gibanice.
– I ove godine Porcijunkulovo ima humanitarni karakter, jer će se novac prikupljen od prodaje gibanice, kišobrana i startasica s uzorkom klepetalica i kišobrana donirati gradskom Centru za odgoj i obrazovanje – dodao je Kovač.

Trošak koncerata je 350 tisuća kuna, a bit će pokriven sponzorstvima i najmom prostora za izlagače

Kako je manifestacija vezana uz blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkule (2. kolovoza), vjerski program predstavio je gvardijan čakovečkog samostana fra Željko Železnjak. – Prije samog blagdana priprema se trodnevnica, s mladom misom Ivana Crnkovića i predavanjima Daniela Patafte te krunicom, ispovijedima i misom za bolesnike. Nakon procesije misno slavlje predvodit će ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore – rekao je fra Železnjak.

Kako svake godine sve više posjetitelja u Čakovec dolazi iz zagrebačke regije, Koprivnice i susjedne Slovenije, osim promocije manifestacije na tri lokacije u Zagrebu, Turistička zajednica poziva svoje goste da iskoriste zanimljivu akciju.

Mlada misa

– Osigurali smo popust od 40 posto na prijevoz do Čakovca vlakovima Hrvatske i Slovenske željeznice, iz krajeva udaljenijih od 25 kilometara. Dovoljno je tek doći u ured Turističke zajednice i podići potvrdu kojom se osigurava povrat novca – istaknula je Boška Ban Vlahek, direktorica Turističkog ureda TZ Čakovec.

Izvor:
Foto: Arhiva

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje