Povežite se s nama

Zabava & Stil

Tko će biti svjetski prvak u “Čovječe ne ljuti se!, a tko će se okititi “drekastom” medaljom

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu Prvenstvo

Pred nama je sportski događaj godine u svijetu i ovom dijelu galaksije – 2. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri “Čovječe ne ljuti se!” u disciplini “Onk bak” u organizaciji Udruge Trash.

 I ove godine na kultnim Olimpijskim igrama društvenih igara očekuju se borci iz svih dijelova Varaždina, a prvenstvo će ove godine imati i međunarodni karakter jer je svoj dolazak najavila i jaka reprezentacija Međimurja. Prijave za natjecanje su otvorene i svi ljubitelji sporta, borbe i dobre zabave pozvani su da se prijave. Pobjednik će biti nagrađen peharom “Zlatni banzek” i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna, a gubitnik prvenstva tradicionalnom “Drekastom medaljom”.

2. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri “Čovječe, ne ljuti se!” u disciplini “Onk bak” bit će održano u subotu, 17. lipnja, s početkom u 15:00 sati u Caffe baru Elephant u Varaždinu.

Društvenu igru ‘Čovječe, ne ljuti se’ znaju gotovo svi no disciplina Onk Bak nije igra već borba. Od pamtivijeka ljudi teže natjecanju i odmjeravanju vještina. I dok su pobjednici zlatnim slovima upisani u povijesne knjige, poraženi često završe u ropotarnici povijesti. Onk Bak ispravlja tu nepravdu i jednako vrednuje i pobjednika, ali i poraženog. Pobjednik se nagrađuje posebnih peharom “Zlatnim banzekom”, dok se poraženom dodjeljuje mitska “drekasta” medalja koja zauvijek označava njegov poraz, a dužan je nositi i “kapu” kako bi mu se ostali igrači i publika lakše rugali. Natjecanje je to, nikako igra, u kojoj igrači konstantno vrše psihološki pritisak jedni na druge pokušavajući izbaciti protivnika iz ravnoteže. Urote, dogovori, ismijavanje, ruganje i prevrati standardni su dio natjecanja koje je na taj način preraslo u nešto više od igre.

Prijave za natjecanje su otvorene, a prijaviti se mogu samo punoljetne osobe. Kotizacija iznosi 30 kuna, a uplaćuje se na mjestu događaja prilikom preuzimanja figurica i kockice. Zainteresirani za nastup moraju poslati svoje ime i prezime, e-mail adresu, borbeno ime ili nadimak te godinu rođenja na e-mail [email protected] ili u inbox facebook stranice Udruge Trash. Prijavljenim igračima putem e-maila bit će dostavljena pravila igre i ostali detalji natjecanja.

Pobjednik natjecanja bit će nagrađen “Zlatnim banzekom” i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna dok će poraženom biti dodijeljena “Drekasta medalja”.

Podsjetimo, prošle je godine na prvenstvu nastupilo 28 boraca iz svih dijelova Varaždina i šire, a titulu prvaka Varaždina i svijeta osvojio je borac kodnog imena Jourek FTP koji je najavio da kreće u obranu titule. Riječ je o iskusnom igraču koji je ubilježio i nastupe na neslužbenim svjetskim prvenstvima u varaždinskom Gojancu i mađarskom Kaposvaru no bez većih uspjeha.Titula najgoreg igrača prvenstva je pak nakon šokantne završnice pripala je borcu kodnog imena Titan kojemu je tako dodijeljena «Drekasta medalja».

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje