Povežite se s nama

Zabava & Stil

Zrihtajte se od glave do pete za blagdane kao naša lijepa Ivana

Objavljeno:

- dana

Predlažemo

Vrijeme blagdana opasno se bliži. Što odjenuti? Kakvu šminku odabrati? Što napraviti s kosom? Ako o tome tek razmišljate, u ovom broju predstavljamo svečani look, idealan za najluđu noć u godini, ali i druge svečane prilike.

Veliki volumen

U ulozi modela našla se prodajna savjetnica AC Baumgartner Suzuki centra u Varaždinu Ivana Baumgartner Modlic. Ljubiteljica dobrih automobila kao i svaka žena voli dobro izgledati, ali nije među onima koje sate provodi za ogledalom.

– Za to nemam ni vremena! Otkako se otvorio AC Baumgartner Suzuki centar u Varaždinu, puno je obveza – priznala je mlada poduzetnica.
Zbog posla joj često nedostaje slobodnog vremena, pa svaki slobodni trenutak koristi kako bi bila sa svojom obitelji, suprugom Robertom i dvogodišnjom Lotom.
– Obveza je puno, ali zasad uspješno balansiram između posla i obitelji – otkrila je Ivana Baumgartner Modlic, kojoj smo svečanu frizuru napravili u varaždinskom frizerskom salonu Studio M, koji je nedavno preselio na novu lokaciju.

Vlasnica Melita Ivšić priznaje da nije lako odabrati najbolju frizuru za svečanu priliku, jer ona ovisi o duljini kose.
– Važno je da se frizura odabere prema obliku lica, uskladi s haljinom i osobnošću, a najvažnije od svega je da se osoba koja je nosi osjeća dobro i ugodno – rekla je Melita Ivšić.
Ipak, frizure za svečane prilike moraju biti dugotrajnije u odnosu na inače.
– Ako imate dugu kosu, najpraktičniji i najelegantniji izbor za svečanu frizuru je kosa podignuta u punđu. Ako je kosa kratka, nemamo puno mogućnosti. U tom slučaju možemo poraditi na volumenu i eventualno se poigrati s kovrčama ili valovima, što je odličan izbor i za poludugu kosu. Kovrče i valovi dat će volumen, eleganciju i romantiku, idealno za novogodišnju noć – istaknula je Melita Ivšić.

Jako i raskošno

Za šminku se pobrinula vizažistica varaždinskoga HNK-a Mirela Magdić-Fotak.
– Za svečane prigode, kao što je novogodišnja noć, šminka mora biti jaka, raskošna, blještava. Jaka šminka podrazumijeva naglašene oči i usne. U ovom slučaju koristila sam kombinaciju sivoga, ljubičastoga i smeđeg sjajila kako bih dobila profinjenost, a sve sam zaokružila i dodatno naglasila s linijom crnog tuša i puno slojeva crne maskare. Rumenilo je neutralno, a ruž jarko crven, idealan za najluđu noć u godini – istaknula je poznata varaždinska vizažistica.Iako su šljokice dobrodošle u šminci za najvažniju noć u godini, budite umjerene.
– Imajte ih samo na jednom mjestu, znači ili na licu, kosi ili haljini, kako ne biste bili preblještavi – istaknula je.

Svoja i osebujna

Nakon šminke i frizure, Ivana Baumgartner Modric “uskočila” je u svečanu haljinu Blaženke Roth. 
– Za svečane prilike poput novogodišnje noći žene bi trebale odabrati odjeću u kojoj se osjećaju ugodno, u kojoj će izraziti svoju osobnost, a da u svemu tome pokušaju što manje sličiti jedna na drugu – savjetuje modna dizajnerica koja je poznata po tome što su njezine kreacije drugačije, a opet se mogu kombinirati s aktualnim trendovima.
Svoj modni studio u Varaždinu ima otvoren 13 godina, no u modi je odmalena.

– Nisam imala barbike, ali sam uvijek imala krpice! – otkrila je Roth, koja je modu zavoljela preko svoje majke, koja je imala modni salon.
Na današnjem tržištu nije lako “preživjeti”, no kreacije Blaženke Roth uvijek nađu kupce, i to one koji vole drugačije, ne robuju trendovima i ne žele biti ukalupljeni kao svi drugi.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Zabava & Stil

Snima se dokumentarni film od navijačkoj skupini White Stones

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dokumentarni film o ljudima koji su i život svoj i sreću svu ostavili Varteksu premijerno će biti
prikazan u ožujku iduće godine, 35 godina od osnivanja navijačke skupine White Stones.

Na lokacijama u Varaždinu krenulo je prije nekoliko tjedana snimanje dokumentarnog filma Čuvari tvojeg imena, o navijačkoj skupini White Stones. Stonesi već 35 godina ponosno i
beskompromisno podupiru svoj nogometni klub NK Varteks, od onog bivše kluba koji je na
prijelazu iz 20. u 21. stoljeće bio institucija hrvatskog nogometa, iz godine u godinu
predstavljajući Hrvatsku u europskim natjecanjima, do novog kluba baziranog na takozvanom
socios modelu.

Dokumentarni film Čuvari tvojeg imen pokrit će sve te povijesne trenutke uz pomoć arhivskog materijala i brojnih intervjua sa akterima na navijačkoj sceni i u NK Varteksu. Autor filma je dugugodišnji član White Stonesa Dražen Vučković, a produkciju potpisuju varaždinski filmaš Jurica Hižak i varaždinska produkcijska kuća Rebl film. Cijela filmska ekipa je iz Varaždina, a u filmu će se koristiti i isključivo glazba varaždinskih autora, bendova BKD i Denigma, Ljubomira Kerekeša, Kronje, Sabya i Žete. Arhivski materijal za potrebe snimanja filma ustupili su navijačka skupina White Stones, obitelj Herjavec, Varaždinska televizija VTV, Vladimir Mrak, Željko Hajdinjak i Mario Lovrak kojima se autor i produkcijski tim iz svega srca zahvaljuju.

Do sada su snimljena tri filmska seta od planiranih 10, a snimanje se nastavlja punom
parom i film bi trebao biti premijerno prikazan u n ožujku iduće godine, na 35. godišnjicu
osnivanja navijačke skupine White Stones. Vrijedi spomenuti i da su snimanje filma financijski pomogli brojni donatori, posebno ekipa osnivača i dugogodišnjih članova navijačke skupine White Stones koji su se okupili pod krilaticom Jageri 1990, ali i brojni sponzori te Grad Varaždin.

Podršku filmu pruža i lokalna rockerska scena tako da su organizatori Open air rock festivala Freedom Fest koji će biti održan na Stadionu Sloboda 25. svibnja ove godine, a na kojem će nastupiti bendovi Zadruga, Njake i Zadovoljština, Black Jack, The Wonderful Flying Machine, Godfathers, Najveribest, Foilers i naravno Grozni Gadovi, odlučili donirati dio novca od ulaznica koje će biti prodane u pretprodaji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Koncert Urbana&4 uz gudački orkestar varaždinska publika će dugo pamtiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Urban&4 uz gudački orkestar u subotu su napunili Arenu Varaždin.

Publika je uživala u koncertu koji je trajao više od dva sata, a donio je presjek novije i starije Urbanove glazbe. Gudački orkestar priodonio je uistinu posebnoj atmosferi u dvorani.

Lijepa i za pamćenje je kombinacija Urbanove glazbe uz gudački orkestar. Obožavatelji su cijeli koncert pjevali.

Damir Urban je cijelu večer komunicirao s publikom, zbijao šale na račun svojih godina, a poručio je da on i supruga i u nedjelju ostaju u Varaždinu da bi malo uživali.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje