Povežite se s nama

Život i društvo

Doc. dr. sc. Mario Konecki, autor web aplikacije za stipendije, novi savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

MLADI ZNANSTVENIK S FOI-JA

Dječji vrtić Varaždin već nekoliko dana ima nove web stranice, dostupne na web adresi www.djecjivrticvz.hr.

Za to je zaslužan mladi znanstvenik i profesor zaposlen na Katedri za teorijske i primijenjene osnove informacijskih znanosti na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu doc. dr. sc. Mario Konecki, koji je 6. ožujka ove godine imenovan posebnim savjetnikom rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise.

Zanimljivo je da je doc. dr. sc. Konecki stranice napravio volonterski.

Web stranice Sveučilišta u Zagrebu, “Forum stipendija”…

Od početka 2015. mladi znanstvenik rodom iz Daruvara volontira u sklopu Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja. Veći dio svojih volonterskih aktivnosti posvetio je upravo Dječjem vrtiću Varaždin jer smatra da je to područje vrijedno truda i ulaganja. Ovog utorka web stranice su predstavljene voditeljima svih objekata Dječjeg vrtića Varaždin.  Voditelji su iskazali svoje veliko zadovoljstvo novim web stranicama i novim vizualnim identitetom koji je izrađen.

– Osobno mi je jako drago zbog toga i nadam se da će izrađene web stranice biti dugo vremena na korist kako djelatnicima vrtića, tako i roditeljima i ostalim posjetiteljima – rekao je doc. dr. sc. Konecki. 

Web aplikacija “Forum stipendija” omogućuje studentima da na jednom mjestu na jednostavan način dođu do svih trenutno dostupnih stipendija

No, to nisu svi projekti i postignuća mladog profesora s FOI-ja. Autor je i nove web aplikacije “Forum stipendija”, koju je 17. veljače 2017. predstavio u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu. Spomenuta web aplikacija dostupna je na web adresama www.moja-stipendija.hr, www.forum-stipendija.hr i na nizu drugih web adresa.

Riječ je o aplikaciji koja studentima na jednom mjestu omogućuje pregled stipendija koje nude sva hrvatska javna sveučilišta i veleučilišta.

Uz ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavu Barišića, predstavljanju aplikacije prisustvovali su predsjednik Rektorskoga zbora Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, predsjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, rektori ostalih hrvatskih sveučilišta, dekani i prodekani fakulteta i umjetničkih akademija u Hrvatskoj te nekoliko studentskih predstavnika. Moderator predstavljanja bila je prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić.

– Web aplikacija “Forum stipendija” omogućuje studentima da na jednom mjestu na jednostavan način dođu do svih trenutno dostupnih stipendija koje nude stipenditori koji su uključeni u ovu platformu te da ovim putem pronađu pravu stipendiju za sebe – rekao je doc. dr. sc. Konecki.

Tijekom 2016. doc. dr. sc. Konecki je dobio i nekoliko vrijednih nagrada za svoj znanstveni rad a početkom studenoga 2016. rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras uručio mu je priznanje za doprinos vidljivosti Sveučilišta u Zagrebu izradom novih web stranica, ali i kao mladom znanstveniku koji je u samo godinu dana četiri puta nagrađen za četiri znanstvena rada na međunarodnim konferencijama, o čemu smo pisali u Regionalnom tjedniku.

Doc. dr. sc. Konecki na predstavljanju “Foruma stipendija” u Zagrebu / FOTO: Izvor: Davor Višnjić/PIXSELL

Izvor:
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Život i društvo

U Varaždinu javna vježba svih županijskih žurnih službi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u ponedjeljak, 29. travnja, održat će se vježba svih žurnih službi Županije u povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Vježbom će se još više povezati sve žurne službe, kako bi i u budućnosti djelovali na najbolji mogući način, a zainteresirano građanstvo vidjelo metode i postupke djelovanja žurnih službi.

Lokacija održavanja vježbe  je Međimurska ulica u smjeru Čakovca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gosti su bili puni hvale na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Maruševca, a za vikend Zlatko Pejaković i Dani folklora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec šarolikim programom obilježava svoje Dane, a današnji utorak je blagdan svetog Jurja te proštenje u Maruševcu.

Od 10 sati pod šatorom kod crkve sviraju Faringaši, u 11 sati počinje sveta misa, a nakon toga tradicionalno proštenje.

Ponedjeljak poslijepodne, 22. travnja, pak je bio rezerviran za svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Maruševec. Načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem bili su domaćini brojnim dragim gostima, a spomenut ćemo samo neke; gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, načelnik prijateljske Občine Rogatec Martin Mikolič, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Gosti su bili puni riječi hvale za suradnju s Općinom Maruševec, njezine prirodne ljepote te dobre ljude.

Šprem je svima poželio dobrodošlicu u Maruševec te svim slavljenicima čestitao imendane.

Načelnik Klapša je u svom govoru naglasak stavio na nestabilna vremena u kojima živimo, ali i brojna ulaganja na području Općine za generacije koje dolaze.

– Hvala svima koji su došli na “rođendan” naše općine, a puno toga se promijenilo i od protekle godine, ali ostao nam je ponos i srce koje malo jače zakuca kad se radi o našem Maruševcu. Svjesni smo da je Maruševec mala sredina, ali smo svjesni i odgovornosti koju imamo prema našim žiteljima; mladim obiteljima, poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i starijim sugrađanima. Ono bez čega nema budućnosti je naša mladost koja će razvijati našu općinu te su dočekali gradnju stambene zone u Donjem Ladanju. Ne sumnjam da ćemo radišni i ujedinjeni postići svaki cilj koji si zadamo – istaknuo je načelnik.

Klapša je govorio o klimatskim izazovima i važnosti borbe s njima na lokalnoj razini, zatim važnosti obrazovanja kao temelja gospodarskog razvoja te ulaganjima u uređenje objekata i cestogradnju.

Nagrađeni

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja zaslužnim mještanima. Nagrada Općine Maruševec za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju dodijeljena je Udruzi žena Maruša – za izniman doprinos očuvanju i promociji tradicijskih jela, rukotvorina i tradicijskih običaja maruševečkog kraja. Ista je nagrada dodijeljena Luki Hrgareku, za postignute izvanredne rezultate na sportskim natjecanjima u powerliftingu u zemlji i svijetu, a umjesto sportaša nagradu je primila njegova majka.

Plaketu Općine Maruševec primili su Josip Fadiga, za izniman doprinos razvoju sporta na području općine, Darko Posavec, za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, i KUD Klaruš Maruševec za iznimno djelovanje na promociji kulturne baštine Općine Maruševec, a povodom 25. obljetnice rada i postojanja.

Proslava Dana općine traje sve do 29. travnja. U subotu, 27. travnja, održat će se 21. Dani folklora u Maruševcu, a u večernjim satima pod šatorom fešta uz Zlatka Pejakovića. Nedjelja je rezervirana za Općinski kup u malom nogometu, a ponedjeljak za svečano otkrivanje kipa književnika Gustava Krkleca kod osnovne škole u Maruševcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje