Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Poduzetnice kao manekenke na proslavi 5. rođendana VOP portala

Objavljeno:

- dana

Vladala vesela atmosfera

VOP portal Varaždin Varaždinski obrtnički portal proslavio je peti rođendan. Velika je to brojka za bilo što u zadnjem desetljeću vezano uz obrtnike i male poduzetnike. Jer vrijeme recesije presudilo je mnogima. Ali mnogi su i ostali. Zbog toga je rođendanska proslava VOP-a u Galeriji Ajngel bila više od pukog rođendanskog slavlja. Bila je to proslava hrabrosti i ustrajnosti…I bila je to proslava sa stilom. Na „modnoj pisti“ su se izmjenjivale kreacije poznatih varaždinskih kreatora, modele su nosile uspješne Varaždinke – obrtnice i poduzetnice, čestitari su bili iz istog miljea, glazbena kulisa energičnih melodija.

VOP portal, obrtnici i poduzetnici imaju zajednički cilj – ojačati obrtništvo i poduzetništvo. Cilj je krajnjim korisnicima predstaviti proizvode i usluge što večeg broja tvrtki

Duh slavlja je bio obiteljski. Ova je poslovna grupa ljudi odavno shvatila bit zajedništva – bez obzira na različitosti valja se držati zajedno. Pročitana je lijepa priča o malom/velikom junaku, popilo se vino, pojela torta. Vino je imalo okus nektara, a torta najfinijeg bečkog kolača. Jer pilo se i jelo sa iskrenim međusobnim željama. VOP portal, obrtnici i poduzetnici imaju zajednički cilj – ojačati obrtništvo i poduzetništvo. Cilj je krajnjim korisnicima predstaviti proizvode i usluge što večeg broja tvrtki.

– Cilj je podizanje svijesti da su temelj zdrave ekonomije puno malih obrtnika i poduzetnika – veli pokretačica i vlasnica VOP-a, Ivana Ipša.

„Ulaskom“ u VOP odmah se postaje dio obitelji. Portal kontinuirano prati sve daljnje aktivnosti članova. Tu nije riječ o jednokratnom oglasu već o kompetnoj i dugoročnoj promociji

 

Opstanak malih

Kroz priču o ideji  VOP-a proizlazi da  je pametno novac trošiti  u lokalnoj zajednici, jer onda svi iz te iste zajednice imaju korist. –To je jedina formula našeg opstanka – veli Ipša, koja je među rijetkim gradskim poduzetnicima bez političkih preferencija. VOP portal Varaždin podržavaju svi, neovisno o političkom smjeru. Bitan je opstanak malog poduzetnika, potrebnog na tržištu kojim su zavladali „veliki“. Shvatili su to svi. Pa tako VOP uživa podršku Grada, Uhov-a, Županijske obrtničke komore, HUP-a,

Radimo na podizanju svijesti lokalnih tvrtki o važnosti korištenja on-line marketinga, interneta i društvenih mreža. Danas je to osnovno za biti konkurentan – veli Ipš

„Ulaskom“ u VOP odmah se postaje dio obitelji. Portal kontinuirano prati sve daljnje aktivnosti članova. Tu nije riječ o jednokratnom oglasu već o kompetnoj i dugoročnoj promociji.  Kako bi se na jednom mjestu zaokružila cijela priča  njezin je dio i VOP studio dizajn. – Pružamo usluge web i grafičkog dizajna, koristimo multimedijalne platforme za promociju tvrtki. Konkretno, izrađujemo reklame uz originalnu grafiku i profesionalnu fotografiju. Promoviramo tvrtke na društvenim mrežama, pružamo uslugu vođenja poslovnih Facebooku profila uz izradu strateških komunikacijskih planova, pišemo projekte za nacionalne i EU fondove. VOP cjelokupnu strategiju i poslovni plan bazira na praćenju tržišta i potencijala za obrtnike i male poduzetnike koji objektivno postoji – priča Ivana Ipša.

„Ulaskom“ u VOP odmah se postaje dio obitelji. Portal kontinuirano prati sve daljnje aktivnosti članova

Dakle, sve tvrtke imaju svoje internetske stranice unutar portala. Tako je VOP jedno od onih mjesta na koje skoknete tražiti vodoinstalatera, a odjavite se s kupljenom ciglom za garažu, novom haljinom i dogovorenom izradom nove stolarije. I za sve se zna točno zna odakle je i tko je majstor. Nema „made in Vijetnam“, „China“ ili „Shri Lanka“. 

Da je ideje bila dobro osmišljena vidi se i po tome što je VOP od portala za oglašavanje malih obrtnika/poduzetnika – u vlasništvu tad besposlene žene s entuzijazmom – danas postala ozbiljna tvrtka. Jedina je takva tvrtka u regiji,  ima veliki broj klijenata, kroz portal je ugostila preko 500 tvrtki sa područja Županije. Predstoji širenje na cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku. Primarni cilj je ostao isti –  jačanje obrtništva i poduzetništva, ali više ne samo oglašavanjem. – Radimo na podizanju svijesti lokalnih tvrtki o važnosti korištenja on-line marketinga, interneta i društvenih mreža. Danas je to osnovno za biti konkurentan – veli Ipša.

Žilavost 

– Radimo na podizanju svijesti lokalnih tvrtki o važnosti korištenja on-line marketinga, interneta i društvenih mreža. Danas je to osnovno za biti konkurentan – veli Ipš

Usluge VOP portala  sve su traženije. Recesija polako prolazi, obrtnici i mali poduzetnici pokazali su se žilavom sortom pa opstali – našli su svoj put da se nametnu unatoč jeftinoj masovnoj proizvodnji s druge strane. Ali danas znaju da su pravila igre drukčija. Da više nije dovoljna usmena preporuka o dobrom stolaru ili trgovcu automobilima. Želje za kvalitetom su iste, ali se do majstora dolazi na drukčiji način. Najveći oglasnik su društvene mreže. Dosad je preko 20 varaždinskih tvrtki ukazalo VOP-u povjerenje da za njih preuzmu komunikaciju na društvenim mrežama.

Od ove jeseni Varaždinski obrtnički portal intenzivira svoju kampanju „Mali nisu važni, nego najvažniji“. Upravo je to moto kojime svih ovih pet godina u poslovanju vodi VOP.  Sudeći prema poslovanju klijenata portala, svoj posao radi uspješno.

 

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Gosti su bili puni hvale na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Maruševca, a za vikend Zlatko Pejaković i Dani folklora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec šarolikim programom obilježava svoje Dane, a današnji utorak je blagdan svetog Jurja te proštenje u Maruševcu.

Od 10 sati pod šatorom kod crkve sviraju Faringaši, u 11 sati počinje sveta misa, a nakon toga tradicionalno proštenje.

Ponedjeljak poslijepodne, 22. travnja, pak je bio rezerviran za svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Maruševec. Načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem bili su domaćini brojnim dragim gostima, a spomenut ćemo samo neke; gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, načelnik prijateljske Občine Rogatec Martin Mikolič, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Gosti su bili puni riječi hvale za suradnju s Općinom Maruševec, njezine prirodne ljepote te dobre ljude.

Šprem je svima poželio dobrodošlicu u Maruševec te svim slavljenicima čestitao imendane.

Načelnik Klapša je u svom govoru naglasak stavio na nestabilna vremena u kojima živimo, ali i brojna ulaganja na području Općine za generacije koje dolaze.

– Hvala svima koji su došli na “rođendan” naše općine, a puno toga se promijenilo i od protekle godine, ali ostao nam je ponos i srce koje malo jače zakuca kad se radi o našem Maruševcu. Svjesni smo da je Maruševec mala sredina, ali smo svjesni i odgovornosti koju imamo prema našim žiteljima; mladim obiteljima, poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i starijim sugrađanima. Ono bez čega nema budućnosti je naša mladost koja će razvijati našu općinu te su dočekali gradnju stambene zone u Donjem Ladanju. Ne sumnjam da ćemo radišni i ujedinjeni postići svaki cilj koji si zadamo – istaknuo je načelnik.

Klapša je govorio o klimatskim izazovima i važnosti borbe s njima na lokalnoj razini, zatim važnosti obrazovanja kao temelja gospodarskog razvoja te ulaganjima u uređenje objekata i cestogradnju.

Nagrađeni

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja zaslužnim mještanima. Nagrada Općine Maruševec za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju dodijeljena je Udruzi žena Maruša – za izniman doprinos očuvanju i promociji tradicijskih jela, rukotvorina i tradicijskih običaja maruševečkog kraja. Ista je nagrada dodijeljena Luki Hrgareku, za postignute izvanredne rezultate na sportskim natjecanjima u powerliftingu u zemlji i svijetu, a umjesto sportaša nagradu je primila njegova majka.

Plaketu Općine Maruševec primili su Josip Fadiga, za izniman doprinos razvoju sporta na području općine, Darko Posavec, za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, i KUD Klaruš Maruševec za iznimno djelovanje na promociji kulturne baštine Općine Maruševec, a povodom 25. obljetnice rada i postojanja.

Proslava Dana općine traje sve do 29. travnja. U subotu, 27. travnja, održat će se 21. Dani folklora u Maruševcu, a u večernjim satima pod šatorom fešta uz Zlatka Pejakovića. Nedjelja je rezervirana za Općinski kup u malom nogometu, a ponedjeljak za svečano otkrivanje kipa književnika Gustava Krkleca kod osnovne škole u Maruševcu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na 10. Županijskoj smotri dječjih KUD-ova u Trnovcu se okupilo oko 400 mališana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i Općine Trnovec Bartolovečki, u nedjelju je u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec održana 10. Županijska  smotra dječjih Kulturno-umjetničkih društava.

Smotra se svake godine održava u drugom mjestu Varaždinske županije, a Trnovec je ovoga puta bio domaćin u sklopu obilježavanja Dana općine. Na smotri na kojoj svoje folklorno umijeće prezentiraju djeca u dobi od sedam do 15 godina okupilo se oko 400 djece iz devet KUD-ova s područja Varaždinske županije, a izvedeno je ukupno 13 točaka.

– Srećom, u našim KUD-ovima djece ima, oni vole plesati, posebice ovi mlađi uzrasti koji imaju još i igrice, brojalice, pjesmice, tako da ih to stvarno zanima. O tome dosta govori i podatak da za ovu smotru imamo prijavljeno devet KUD-ova, stoga s radošću možemo zaključiti da nema straha za budućnost – rekao je Pjerino Hrvaćanin, tajnik ZKUU Varaždinske županije.

– Osim smotre dječjih KUD-ova, Zajednica kroz godinu organizira smotre starijih izvornih skupina, zborova i vokalnih skupina, puhačkih orkestara, kazališnih amatera i tamburaških orkestara i to je ono zbog čega Zajednica postoji – dodao je Hrvaćanin.

Uz Ministarstvo kulture i Varaždinsku županiju, pokrovitelj smotre bila je Općina Trnovec Bartolovečki.

– Program koji smo organizirali povodom Dana općine i ovoga je puta bogat različitim sadržajima, a posebno me raduje ovaj dio u kojem sudjeluju naši najmlađi i drago mi je da se okupilo toliko djece, da su Trnovcem opet odzvanjali pjesma, smijeh i veselje, na radost mnogobrojne publike – rekla je načelnica Verica Vitković.

Dodala je kako je Varaždinska županija poznata po kulturnoj baštini, tradiciji, starim običajima koje treba njegovati i čuvati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje