Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Vrijedni učenici Centra Tomislav Špoljar napravili medalje za maratonce, oni im darivali 4.500 kuna

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNI EPILOG

Humanitarni epilog imao je iznimno uspješan 22. Brooks varaždinski polumaraton održan 18. rujna, a na kojem je u četiri utrke na novoj, atraktivnijoj stazi centrom Varaždina nastupilo rekordnih 660 trkača iz desetak zemalja.

Novčanu donaciju u iznosu od 4.500 kuna u četvrtak je ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Marinu Vučiću i voditeljici Učeničke zadruge Gordani Labaš predao predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95 Goran Pongračić.

Naime, od svake startnine sudionika utrke bilo je izdvojeno 10 kuna za Centar, čiji su  polaznici izradili unikatne medalje koje im je na utrci uručio Nikola Dodoš.

– Drago nam je da smo utrci dali humanitarni karakter uključivanjem Centra Tomislav Špoljar. Trčanje je danas stil života, nije to samo sport, nego i uključivanje šire zajednice, pa smo došli na ideju da centar za obrazovanje osoba s poteškoćama u razvoju također uključimo u taj naš događaj. Pomogli su nam, a mi smo dio sredstava od startnina donirali za njihove potrebe. Nadamo se da će suradnja sljedećih godinu biti na višem nivo i da tu djecu i u sportskom smislu uključimo u našu utrku – rekao je predsjednik kluba Pongračić.

Suradnja će biti nastavljena i na 23. izdanju Varaždinskog polumaratona 2017. godine.

– Zahvaljujem Klubu na pozivu i drago nam je da možemo biti dio takve prekrasne manifestacije. To je cjelokupna ideja našeg rada, da budemo dio zajednice i da budemo uključeni tamo gdje možemo, da kroz naš rad dajemo dodanu vrijednost svemu što se događa u gradu i županiji – istaknuo je ravnatelj Vučić.

Voditeljica učeničke zadruge Labaš dodala je da učenici od 17 do 21 godine s većim teškoćama u razvoju u svom programu imaju izobrazbu o obavljanju poslova.

– Unutar tog programa bavimo se keramikom, izrađujemo različite uporabne i ukrasne predmete od keramike. Kad smo bili pozvani da se uključimo s veseljem smo prihvatili. Uključila se kolegica iz likovnog Lila Herceg Nenadić koja je napravila predložak u linorezu, a nakon toga smo mi to prenosili u glinu i napravili proizvod, medalje za trkače – kazala je Labaš.

Polumaratonsku utrku završila su 442 trkača i trkačice, a pobjednici su bili Danijel Fak iz Atletskog kluba Svetice iz Zagreba i Bojana Bjeljac iz Atletskog kluba Žumberak iz Sošica. Utrka je bila i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, a naslove su osvojili zagrebački klubovi, Agram u muškoj i Sljeme u ženskoj konkurenciji.

22. Brooks Varaždinski maraton održan je pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i kao dio obilježavanja Dana branitelja Varaždinske županije, 22. rujna. Iz Trkačkog kluba Marathon 95 na velikoj pomoći u organizaciji Varaždinskog polumaratona zahvaljuju Gradu Varaždinu, gradskom Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam te Policijskoj upravi varaždinskoj, kao i brojnim volonterima te sponzorima.

Izvor: Foto: TK MARATHON 95

Život i društvo

FOTO Ronioci iz KPA Drava i JVP Grada Varaždina čistili podmorje na području Marine Betina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 20. travnja, održana je akcija čišćenja podmorja područja Marine Betina koju je inicirala sama Marina, a organizirala udruga tamošnjih Argonauta.

Na akciji se skupilo 30-ak ronioca, domaćih iz RK Murter-Kornati te iz Varaždina i to iz KPA Drava i JVP Grada Varaždina, koji su ujedno i obučeni ronioci.

Čistilo se na cijelom području Marine Betina, a roniocima su pomogli i volonteri na kopnu. Skupilo se svega, od starih guma, akumulatora pa do metalnih kolica iz supermarketa, a sveukupno oko 4 metara kubičnih otpada koji je pravilno zbrinulo lokalno komunalno poduzeće Ježinac d.o.o.

– Ova je akcija bila i dijelom veće akcije naziva Rezolucija zemlja, koja već treću godinu mobilizira volontere diljem Hrvatske kako bi čistili okoliš i podizali svijest o važnosti ekološke odgovornosti. U subotu je tako u svega dva sata akcije zajednički prikupljeno više od 40 tona otpada, što jasno pokazuje koliko je problem zagađenja prisutan. Tako smo i mi u Marini Betina uvidjeli da ćemo se svakako tamo još vraćati na akcije čišćenja kako bi onima koji dolaze iza nas ostavili čišći okoliš nego što smo ga našli – ističu organizatori.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreškim i Čakovečkim mažoretkinjama brojne medalje na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čakovečke mažoretkinje protekli vikend sudjelovale su na 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Krapini. Predstavile su se sa četiri sastava i otplesale ukupno 22 koreografije.

U Međimurje su se vratile sa 11 medalja, 5 zlatnih, 1 srebrnom i 5 brončanih

Ludbreške mažoretkinje s Državnog prvenstva u mažoret plesu vratile su se s šest medalja, tri zlatne i tri srebrne. Ujedno su ostvarile i plasman na Europskom prvenstvu.

-Još smo pod dojmovima 27. Prvenstva Hrvatske u mažoret plesovima, održanom u Krapini proteklog vikenda, gdje se okupilo više od 800 sudionika iz 17 hrvatskih gradova. Sedam koreografija i sedam prilika da pokažemo što možemo iskoristili smo u potpunosti i kući se vratili sa šest medalja: tri zlatne, tri srebrne i jednim, ali vrijednim četvrtim mjestom – poručile su Ludbreške mažoretkinje.

Zahvalile su svima na podršci.

-S fantastičnim koreografijama, koje su nam donijele zlatne medalje, ostvarili smo plasman na Europsko prvenstvo u nizozemskom Eindhovenu! Svima, a bilo ih je mnogo (treneri, roditelji, obitelji, donatori, volonteri, navijači i mnogi drugi) koji su bili dio ovog putovanja, od srca hvala! Njihova podrška, pomoć i predanost su nas i doveli do ovih sjajnih uspjeha – stoji u objavu na Facebooku Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba Ludbreg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje